Π.Ε. Χαλκιδικής

Κ. Μάλαμα : Η δασική πολιτική πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των αναγκών της Χαλκιδικής.

Το Δασαρχείο Πολύγυρου επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής Δημήτρη Κόμνο, με αντικείμενο την ενημέρωση σε σχέση με την εφαρμογή της δασικής πολιτικής σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για την κοινωνία και την οικονομία. Η Κυριακή Μάλαμα ενημερώθηκε για την διαχείριση του δάσους, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας για καυσόξυλα, για την εφαρμογή ελέγχων για την πάταξη της λαθροϋλοτόμησης και για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε σχέση με το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης λειτουργικών πόρων για να επιτελέσει το έργο της. 

Η Κυριακή Μάλαμα έθεσε μια σειρά από θέματα κτηματολογίου που ταλαιπωρούν τους πολίτες της Χαλκιδικής και που καθιστούν απαραίτητη την παράταση της διαδικασίας κτηματογράφησης, μέχρι να βρεθεί νομοθετική λύση για ζητήματα όπως η οριστικοποίηση των νομών των γαιών στην Συκιά, τη Σάρτη και την Τορώνη, αλλά και την τακτοποίηση της εκκρεμότητας της ρύθμισης με τους εκχερσωμένους αγρούς, που η κυβέρνηση υποσχέθηκε αλλά δεν υλοποίησε.

​Τέλος, τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ένα ζήτημα που ταλανίζει τους κτηνοτρόφους της Συκιάς και της Τορώνης, αλλά και που εκτείνεται σε αρκετές περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πολυγύρου, όπως η Παλαιόχωρα. Η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, να τελειώσει το ζήτημα της έγκρισης της μελέτης βοσκοϊκανότητας για τον Δήμο Σιθωνίας και να δοθούν άδειες για χρήση γης και παραμονή κατά χώρα των υφιστάμενων σταβλικών εγκαταστάσεων, ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο αυτό να επανέλθει στο ζήτημα στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να έχουν άμεση εικόνα οι κτηνοτρόφοι για την πρόοδο στο κομβικό αυτό για το μέλλον τους θέμα.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

✅ στο Instagram ➡

✅ στο twitter ➡

✅ στο pinterest ➡

✅ στο Youtube ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *