Π.Ε. Χαλκιδικής

Κ. Μάλαμα : Όραμα μας να κάνουμε την Χαλκιδική τόπο φιλόξενο για τα άτομα με αναπηρία. 

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία μας καλεί σε συντονισμό δράσης με το αναπηρικό κίνημα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην περιοχή μας στη Χαλκιδική. Εκτός από τον μεγάλο οραματικό στόχο για την δημιουργία μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία χωρίς οικογένεια, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ εντατικά για να θεραπευτούν προβλήματα και δυσκολίες που χρονίζουν. 

Η σχολική στέγη στην ειδική εκπαίδευση του Νομού μας έχει μείνει αρκετά πίσω. Η πρόσβαση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες στις θεραπείες τους, όπως και για τους συνανθρώπους μας με κινητικές ανάγκες, έχει δυσκολέψει πάρα πολύ από τότε που απαξιώθηκε το ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου. Η γραφειοκρατία για την πρόσβαση σε συντάξεις κι επιδόματα έχει επιδεινωθεί από την υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών. Η πρόσβαση στην υγεία έχει γίνει πιο πολύπλοκη λόγω της υποστελέχωσης των δομών υγείας και των δυσκολιών πρόσβασης σε αυτές. Η γηριατρική φροντίδα στην περιοχή μας, οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής είναι τομείς κρίσιμοι οι οποίοι όμως δεν έχουν εμβαθύνει καθόλου. Η ενεργειακή φτώχεια κι η απουσία υποδομών προσβασιμότητας δημιουργούν ατελείωτες δυσκολίες στην καθημερινότητα. 

Η ευκαιρία να δράσουμε είναι τώρα. Να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα πολιτικών προστασίας για την αναπηρία και ταυτόχρονα να ενθαρρύνουμε την πολιτική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Να παλέψουμε για να γίνει η χειραφέτηση του αναπηρικού κινήματος πράξη.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

✅ στο Instagram ➡ https://bit.ly/3GP7zSu

✅ στο twitter ➡ https://bit.ly/3BhnM1K

✅ στο pinterest ➡ https://bit.ly/3rKEq6T

✅ στο Youtube ➡ https://bit.ly/3HMnJh1

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *