Ειδήσεις Ελλάδα Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Hμερίδα παρουσίασης δράσεων προστασίας στις προστατευόμενες περιοχές

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Τις διαχειριστικές δράσεις που υλοποίησε για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στις περιοχές αρμοδιότητάς του θα παρουσιάσει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, το Παράρτημα Χαλάστρας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Οι δράσεις αφορούν -μεταξύ των άλλων- στην παρακολούθηση σημαντικών και απειλούμενων ειδών και οικοτόπων, όπως είναι ο Λαγόγυρος, το Κιρκινέζι και το δίθυρο μαλάκιο Pinna nobilis, αλλά και έργα όπως η περίφραξη και σήμανση των αμμοθινών Αλυκής Κίτρους, η αποκατάσταση τμήματος του παρόχθιου δάσους του Αξιού, η τοποθέτηση φωλιών για το Κιρκινέζι σε οικισμούς της κοιλάδας του Αξιού και η βελτίωση των ενδιαιτημάτων του Λαγόγυρου στο Καλοχώρι και το Ανατολικό.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν το διάστημα από το 2021 ως το 2023, στο πλαίσιο της Πράξης «Διαχειριστικές δράσεις προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου», με κωδικό ΟΠΣ 5033615 του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Πρόκειται για συνολικά 22 έργα, από τα οποία τα επτά αφορούν στην παρακολούθηση και
τα 15 στη διαχείριση ειδών και οικοτόπων, καθώς και έργο που αφορούσε στην προβολή των δράσεων αυτών με την παραγωγή εντύπων και τηλεοπτικών σποτ.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες που συνεργάστηκαν με τον ΟΦΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση των έργων.

Η ημερίδα, η οποία έχει τίτλο «Δράσεις για τη διατήρηση και τη διαχείριση της βιοποικιλότητας στις Προστατευόμενες Περιοχές του Θερμαϊκού Κόλπου στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Παρουσίαση αποτελεσμάτων»,

θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Capsis, και θα μεταδίδεται με live-streaming μέσω του συνδέσμου: https://youtube.com/live/5jFLDVOke78.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

  1. Αφίσα εκδήλωσης
  2. Ο Λαγόγυρρος είναι ένα απειλούμενο είδος που στην προστατευόμενη περιοχή διατηρεί τις μεγαλύτερες αποικίες του (φωτό: Τάσος Μπούνας)
  3. Στις αμμοθίνες Αλυκής Κίτρους πραγματοποιήθηκαν προγράμματα παρακολούθησης και διαχείρισης

διαβάστε επίσης: Εμμανουήλ Φράγκος: Απαράδεκτη Και Ανιστόρητη Δήλωση Περί «Μακεδονικής» Γλώσσας

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *