Δήμος Χαλκηδόνος Πολιτικά

Γράφει ο Δήμος Βαλκανίδης:”Τι δήμαρχο & τι διοίκηση επιθυμούμε;”

ΤΙ ΔΉΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΟΎΜΕ, ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΊΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΈΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΔΙΑ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ;

Την καινούργια χρονιά που θα μας ανατηλει, πρώτα ο Θεός, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προκηρυχθούν Δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, ώστε οι συγχωριανοί μας, να αποφασίσουν και εν γένει να εκλέξουν δημοκρατικά, δια μέσω της σεβαστής αξιοκρατίας, της ψήφου, δια του συνόλου της κάλπης. Εν μέρει με βάση, υποτίθεται προσποιητα, προκλητικά κινούμενοι, επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπως φανατικως, δια μέσω των φαρισαικων, κροκοδειλιων δακρύων τους. Εν συνεχεία το αδέσμευτο, ακηδεμονευτο, ανεξάρτητο εν πολλοίς, κοινό συλλογικό, γενικό ακομματιστο, συμφέρον του εμείς, των αδυνάτων εν πολλοίς, του μη άδικου. Εν αντιθέσει και όχι το ατομικό προσωπικό, εγωκεντρικό ως είθισται, δια μέσω της ιδιοτελεστατης, συμφεροντολογικης παρτίδας, των πολυποίκιλων σκοπιμοτήτων, του δούνε και λαβείν, των καλοβολεμενων πλουσιοπαροχων ταγων, εν γένει των αναρίθμητων Φεουδων.

Αφενός μεν, του στείρου και άγονου θεαθηναι, των πολυποίκιλων κομματικών, δημοσίων σχέσεων, μέσω των εντυπώσεων τοις πάσι, δια της αναρρίχησης, στην περαιτέρω πολιτική σταδιοδρομία, της συμφέρουσας επαγγελματικής, σκακιέρας-Καριέρας. Αφετέρου δε, κινούμενοι εμφανώς πολιτικώς, όλοι εμείς, θέλοντας και μη, που απαρτίζουμε τον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνας, με τα 17 χωριά εν συνόλω. Ως εκ τούτου στην ασφυκτική συντηρητική, ακανθώδη αφάνεια, του απομονωμένου περιθωρίου. Επειδή κυλιόμαστε πολλαπλώς, διαχρονικως αλγεινως, δια μέσω του διχαστικου φανατικού ακανθωδους, διαιρεί και βασίλευε, του προσβλητικού υποαναπτυκτου τοπικισμού. Επιπροσθέτως για αυτό και άλλωστε, διότι είναι ολοφάνερο τοις πάσι, ότι όλους εμάς, των 29.000 Πολιτών, εν μέρει σαφώς πελατών, μας έχουν μετατρέψει άτυπα, τρόπον τινά, σε απομονωμένες, δια του απόμακρου περιθωρίου, αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. Εκ νέου τρανό παράδειγμα, οπισθοδρόμησης και εν γένει υποτελής αδρανής, σήψης και παρακμής, δια μέσω της καταφανεστατης, συμβιβασμενης συντηρητικής, υποαναπτυκτης και παρά πολύ κατώτερης, περιορισμένης, διαχρονικής πολιτικής ενόρασης, δια της ποιότητας.

Εν ολίγοις ξένος άνθρωπος στην κυριολεξία, δεν τολμάει να πατήσει μέσα στα αφιλόξενα, εν μέρει χωριά μας, ώστε να μας πλησιάσει εν πολλοίς, με ότι αυτό συνεπάγεται περαιτέρω, για την συνακόλουθη ανάπτυξη της υπέρβασης, δια της προόδου, καθώς θα προκύψει θέλοντας και μη, με την επακόλουθη εύλογη επισκεψιμοτητα. Εν τω μεταξύ παρόλο που είμαστε μόλις μία ανάσα αναπνοής, της μισής ώρας διαδρομής περίπου, από τα δυτικά, του πέριξ κλεινόν άστυ, της Συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, με ότι αυτό ενθαρρυντικό επαφίεται.

Παράλληλα όπως επίσης και από τα Ανατολικά, των Γιαννιτσών, Έδεσσας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας και Βέροιας και ου το καθεξής, δια μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, Θεσσαλονίκης Αθηνών Βέροιας και Εδέσσης. Εν συνεχεία όλη την Αθλητική, Δημοσιογραφική αφρόκρεμα, των αναρίθμητων αθλητών και δημοσιογράφων, του υποτιθέμενου life style, δια της elit, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Βορείου Ελλάδος, την έχουμε στην κυριολεξία, μέσα στα πόδια μας.

Εν αντιθέσει όμως, πλήρως ανεκμετάλλευτη και αναξιοποίητη, δια της στάσιμης υποτελής αδράνειας, των Τοπικών Κυβερνώντων Δημοτικών Αρχών, εναργως όπως συμβαίνει με το Προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Καθώς εδρεύει στον ενιαίο Δήμο μας, στην Μεσημβρία, με ότι αυτό αναπτυξιακό συνεπάγεται περαιτέρω, θέλοντας και μη, δια της ανάπτυξης της εν γένει προόδου. Απεναντίας όμως, λόγω του εμφανέστατου, συντηρητικού συμβιβασμένου, δια του υποτελούς αδρανούς φόβου, καθώς τους έχει κυριεύσει προ πολλού, δεν τολμούν, να προβούν, στις ανάλογες απαραίτητες, ανατρεπτικές υπερβάσεις, των εύλογων διεκδικητικών, πολιτικών ενεργειών, δια μέσω των ανατροπών. Ως εκ τούτου όταν αντικρίζουν, τον εκάστοτε ανώτερο, προκλητικά προβεβλημένο, επαγγελματικά Βιομήχανο Επιχειρηματία, λειτουργώντας κατάφορα δυστυχώς, ως αλοιφή και εν γένει γρανάζι, του Σωματείου Ελλήνων Βιομηχάνων, του λεγόμενου ΣΕΒ, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινως. Όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, μέσω του Κυρίου Ιβάν Σαββίδη, δια του εν γένει φοβικού υποτονικού πεσιμισμού, καθώς τους διακατέχει προ πολλού, του κρύου ιδρώτα, δια των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, των Τοπικών Δημάρχων.

Επειδή φοβούνται ή αλλιώς τρέμουν στην κυριολεξία να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε εν πολλοίς, ως Ενιαίος Δήμος Χαλκηδόνος, έναντι του Επιχειρηματία του Κυρίου Ιβάν Σαββίδη. Διότι το 2010, όταν ο τόπος μας, δια μέσω του τότε Δημάρχου Χαλκηδόνας, διεξήχθη μία εμπορική συναλλαγή, της ανταλλαγής, παραχώρησε απλόχερα, έναντι αντιτίμου, ενός εμφανώς, πενιχρού ανύπαρκτου, πινακιου φακής, τα αναρίθμητα παρθένα στρέμματα, του αγροτεμαχίου, της Μεσημβρίας, ώστε να δημιουργηθεί το εν δυνάμει Καινούργιο Προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Ως εκ τούτου ήλπιζε και εν γένει ξεκάθαρα προσδοκούσαν ενδομυχα, οι εσωτερικές Τοπικές Κοινωνίες μας, του Ενιαίου ΔΉΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ. Εν ολίγοις ότι θα έρθει επιτέλους, η εύλογη περιβόητη υπέρβαση, της ανάπτυξης, δια της περαιτέρω προόδου, σε όλη την ευρύτερη περιοχή του ενιαίου Δήμου μας, της Χαλκηδόνας. Εν τω μεταξύ μία περαιτέρω ανάπτυξη, της εξωστρεφής ελκυστικής επικοινωνίας, με τον πέριξ έξω κόσμο, δια της εύλογης προόδου, θέλοντας και μη, καθώς θα προκύψει, της ανατρεπτικής επισκεψιμης, υπέρβασης μεγατόνων.

Εν συνεχεία συμπεριφερόμενοι τρόπον τινά, ως μία άτυπη Κεντρική Οδός, της πολυσύχναστης Εγνατίας, εν γένει νευραλγικός γεωστρατηγικός, οδικός κόμβος της αρτηρίας, μέσω της διαδρομής. Επομένως θα πρέπει να εκλέξουμε κάποτε, έστω και παρά πολύ ετεροχρονισμένα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, έναν Διορατικό Οξυδερκή, Καλοπροαίρετο Γεφυροποιο, Επικοινωνιακό Εξωστρεφή, Οραματικό Ενωτικό, Ελκυστικό Ευπατρίδη, Ορθόδοξο Χριστιανό Δήμαρχο. Συν τοις άλλοις, μαζί φυσικά, με όλο του, το υπόλοιπο, συνεργάσιμο επιτελείο του, που θα τον πλαισιώνουν, συνοδεύοντας τον, δια μέσω των αρτιμελών, πληθωρικών συνεργατών του, προσωπικοτήτων του. Και γένει θα τον συμπληρώνουν, τις εκάστοτε ανθρώπινες φυσιολογικές του αδυναμίες, λειτουργώντας σαφώς ξεκάθαρα, ως μία ενωτική συμπληρωματική γέφυρα, ενότητας και επικοινωνίας, της ενιαίας ενισχυτικής, συνεργάσιμης Ομάδας, δια μέσω των εύλογων αλληλεπιδράσεων, που θα προκύψουν θέλοντας και μη, της μαγνητικής ταινίας.

Εν κατακλείδι θα πρέπει να έρχεται σε ρήξη και ανατροπή, με βάση πάντοτε, την αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως ακομμάτιστη εν πολλοίς, Πολιτική του Ιδεολογία, της συνεχούς συνέπειας, μέσω της γραμμής. Εν συνεχεία του ΕΝΘΕΟΥ Ρωμαίικου, Θεολογικού Πιστεύω, της πάλαι ποτέ Ιστορικής επιστήμης, όπως επίσης και την ανώτερη όλων. Καθώς δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη, από την Καλλιεργημένη Πατερική Ορθόδοξη Θεολογία, δια μέσω της ταπεινής και απερριτης, ησυχαστικής προσευχής. Εν γένει της Ανατολής, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, ως συνεχιστές της Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας, του Κωνσταντίνου την Πόλη, την Νέα Ρώμη, του Ορθοδόξου Χριστιανικού, Ανώτερου Θεολογικού Πιστεύω του. Έναντι στα διαχρονικά πολυποίκιλα στερεότυπα, τα εμφανώς συντηρητικά συμβιβασμενα, υποτονικά αδρανως, κινούμενα στερεωμένα, δια μέσω των αγκυλώσεων, των στεγανών κατάλοιπα συμφέροντα, των καλοβολεμενων πλουσιοπαροχων, κατεστημένων μονοπωλίων τοις πάσι. Εν αντιθέσει και όχι να ερωτοτροπεί με δαυτα, σαν ένα ακόμη αναρίθμητο γρανάζι, κομματικό Κρατικό κουρδιστήρι, του λιβανιστήρι, δια μέσω του διεφθαρμένου Καθεστωτικού, γραφειοκρατικού κατεστημένου συστήματος, κινούμενος ως παρά πολύ, υποτονικά αδρανως, γλειωδης οσφυοκαμπης.

Υστερόγραφο Αξιοπρεπή και θαρρετη, Ευτολμη Πολιτική Καριέρας, του εσωτερικού Ανώτερου, Καλλιεργημένου Πιστεύω, Σημαίνει, στην απλή καθομιλουμένη, δια μέσω του εν δυνάμει Καινούργιου Δημάρχου ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ, αυτόν που θα προκύψει, Θεού θελοντος, από τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, του Οκτωβρίου του 2023. Εν συνεχεία θα πει, ώστε να καταφέρνεις να ανοίγεις δρόμους, ορίζοντες διάπλατα, με σεβασμό στο εκάστοτε διαφορετικό πνεύμα, της Δημοκρατίας. Εν τω μεταξύ με την απαραίτητη οξυνεια του νου, της διορατικης προορασης, δια μέσω της σεβαστής πρόνοιας, επί της έμπρακτης χειροπιαστης ουσίας των λύσεων, δια των πράξεων. Παράλληλα κόντρα στα πολυποίκιλα στερεότυπα, καθεστωτικά κρατικά κατεστημένα, συμβιβασμενα συντηρητικά, ιδιοτελως συμφέροντα, δια των στεγανών, διαχρονικων στερεοτύπων. Εν τέλει εκεί που όλοι οι άλλοι, συμπεριφερομενοι σαν πολιτικοί μυωπες, ως παρά πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου. Ως εκ τούτου όχι απλά αδυνατούν να τα σκεφτούν, αλλά και προβληματίζονται ξεκάθαρα, να τα ακολουθήσουν εν πολλοίς, σηκώνοντας κατάφορα λευκή πετσέτα άρνησης και αντίδρασης, δια της στείρας και άγονης διαμαρτυρίας. Εν γένει ώστε να μην γίνει απολύτως τίποτα, στον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνας, πλήρη στασιμότητα των πάντων, εν μέρει απλώς να συντηρούν τις περαιτέρω, μικροπολιτικες τους ιδιοτελως, ανταλλαξιμες επαγγελματικές σκοπιμότητες τοις πάσι, δια μέσω του συμφεροντολογικου δούνε και λαβείν. Η απόλυτη κατάντια, της πτώσης δια του ξεπεσμού, της παρακμής, σε όλο της το μεγαλείο. Εν γένει μόνο η απόμακρη κατσίκα, του γείτονα να ψοφήσει, ώστε να έχουμε λόγο ύπαρξης και ουσίας, δια της παρουσίας, για περαιτέρω εκ του απόμακρου ασφαλούς, ανούσιες άσκοπες, βλαβερές κουβέντες αντίδρασης, δια μέσω του αξεστου πεζοδρομίου.

Εκ μέρους του ΕΝΘΕΟΥ ΚΊΝΗΜΑΤΟΣ της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, Δήμος για όλους, με Ρωμαίικη Συνείδηση Αφύπνιση, πάμε για την Νέα Ρώμη, του Κωνσταντίνου την Πόλη, ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος Δούκα Γ, 1193-1254. ΔΉΜΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ από το blog μας tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/d-thermaikoy-epanaleitoyrgei-i-pisina/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *