Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Αρχίζει το έργο της τροφοδοσίας του Αξιού με πόσιμο νερό.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ  ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!

Αρχίζει το εμβληματικό έργο της τροφοδοσίας του Αξιού με πόσιμο νερό.

Το πρώτο εργοτάξιο στη Χαλάστρα.  Το  όνειρο της διοίκησης του Δήμου Δέλτα  παίρνει σάρκα και οστά.

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινά το έργο υδροδότησης του Αξιού με τον εργολάβο να έχει ήδη εγκαταστήσει εργοτάξιο και να έχει αρχίσει τις εργασίες ώστε να τροφοδοτηθεί με πόσιμο νερό ο Αξιός. Σήμερα ο ανάδοχος εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες που υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το δήμο Δέλτα! Αρχίζει η υλοποίηση ενός εμβληματικού  και ουσιαστικού έργου  από τα σημαντικότερα έργα της διοίκησης μας που έχει τεράστιο όφελος για τους συνδημότες μας στον Αξιό.   Πρόκειται για ένα έργο που το αποκαλούμε έργο σεβασμού και ανθρωπιάς καθώς βάζει τέλος οριστικά και αμετάκλητα σε μια τεράστια ταλαιπωρία που ταλάνιζε  για δεκαετίες  τους 8.000 συνδημότες μας στον Αξιό που ζούσαν αποκλεισμένοι από το αυτονόητο… Να έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό! Με πολύ κόπο μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ κ Σπύρο Σταματάκη  αρχίσαμε από τον Φεβρουάριο του 2020 τις διαδικασίες για να βρούμε την πιο άμεση και εφικτή λύση για τους συνδημότες μας. Να αποκτήσουν καθαρό νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. 

Παρά τα δυσκολίες που συναντήσαμε καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό και να δημοπρατήσουμε το έργο μέχρι το τέλος του 2022 με την σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο. Η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου είναι να παραδώσει το έργο σε 12 μήνες εμείς θα του παρέχουμε όλες τις απαραίτητες  διευκολύνσεις ώστε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί νωρίτερα προς όφελος των δημοτών μας, γυρίζοντας οριστικά σελίδα στην περιοχή του Αξιού», τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης  και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ και τα στελέχη της Επιχειρήσεις που εργάστηκαν απρόσκοπτα σε όλα τα στάδια.

Τη βαθιά του ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σταματάκης.  «Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες για την ανάπτυξη και την ικανότητα της Επιχείρησης αλλά και για την τήρηση των δεσμεύσεων μας, όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου, νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση σήμερα. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα για τη στήριξη που μας παρείχε όλο αυτό το διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και τους συνεργάτες της ΔΕΥΑΔΔ για την προσπάθεια και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στο ανταποδοτικό κοινωνικό μας έργο».

Το έργο  χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταφορές Υποδομών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΥΜΕΠΕΡΑΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 5.702.920,00. Περιλαμβάνει την ανέγερση νέου αντλιοστασίου στη Δ.Κ. Χαλάστρας και την ανακατασκευή δύο αντλιοστασίων στον Αξιό με παράλληλα τοποθέτηση 6 δεξαμενών σε σημεία που υποδεικνύει η μελέτη. Καθώς επίσης και σύστημα τηλεχειρισμού – τηλεελέγχου για την λειτουργία – εποπτεία των αντλιοστασίων και του δικτύου ύδρευσης.

Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι  Χρύσα Γεωργιάδου και Φάνης Αλμπάνης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΔ  Θεόδωρος Βαλάρης ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ  Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος και ο ΓΓ του Δήμου Δέλτα  Δημήτρης Τερζίδης.

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/oi-neoi-mprosta-se-megali-ekdilosi-to/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *