Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Επιτροπή αγώνα δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα για τη μονάδα της Μυτιληναίος κατά της οποίας προσφεύγει

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ» συνήλθε Πέμπτη 14/03/2024 εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με τη “ Μονάδα ανάκτησης Cu&Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά” της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ, που προτείνεται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου μετά από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 21665/12.2.2024 απόφαση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία της δραστηριότητας “ Μονάδα ανάκτησης Cu&Zn από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά” της εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ.

Η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά, αφού ανέτρεξε στο ιστορικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης, η οποία επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη Σίνδο, ενημέρωσε το Σώμα και τους δημότες για τις νομικές ενέργειες στις οποίες προσφεύγει και θα προσφύγει η διοίκηση στο αμέσως επόμενο διάστημα. Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου δράσης, καθώς όπως είπε: «σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε το συντονισμό των ενεργειών μέσα από την άμεση σύσταση Επιτροπής Αγώνα, τη σύνθεση και οργάνωση της οποίας θα συζητήσουν οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Δ. Ωραιοκάστρου: Με Λαγάνες, Φασολάδα Και Σαρακοστιανά Εδέσματα Γιορτάστηκαν Τα Κούλουμα

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *