Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

1ο, 3ο Γυμνάσιο & 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα: “Γονική Αποδοχή ως παράγοντας της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των εφήβων”

Με τη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου ’24 και ώρα 18.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου η επιμορφωτική εσπερίδα με θέμα «Γονική Αποδοχή ως παράγοντας της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των εφήβων».

Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με το πόσο αποφασιστικός είναι ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός παιδιού και συνεπώς στην ομαλή μετάβαση από τον χαοτικό κόσμο της εφηβικής ηλικίας στην ενήλικη ζωή. Η πρόληψη, η απάντηση βασικών ερωτημάτων και η αναζήτηση τρόπων διαχείρισης είναι σημαντικό όπλο στα χέρια των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών!

Την εσπερίδα τη συντόνισαν οι Διευθυντές του 3ου και του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου, Κυριακή Χάνδρου , Νικολέτα Κούτσια , Βασίλειος Γκέτσιος με τον ψυχολόγο των σχολείων κ.Αθανάσιο Ντόγκα. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου (Γυμνάσιο Γέφυρας, Κυριακή Χάνδρου).

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τον ψυχολόγο όπου και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των εφήβων και υποστήριξης τους σε αυτήν την απαιτητική ηλικία των μεγάλων ψυχικών εξερευνήσεων.

Διαβάστε επίσης: Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Περισσότερα Δρομολόγια Αστικών Λεωφορείων Για Λιγότερο Χρόνο Αναμονής Στις Στάσεις

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *