Δήμος Δέλτα Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Γιάννης Ιωαννίδης: “Απαραίτητη η εγγύηση της ασφάλειας των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων”

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη στο δημαρχείο προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Αφορμή στάθηκε το πρόσφατο περιστατικό απειλής σε βάρος εργαζομενων σε απορριμματοφόρο στην είσοδο του στον οικισμό Ρομά για την τακτική αποκομιδή απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λουμπούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Λαμπρόπουλος βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης , ο διοικητής του Α.Τ Δέλτα Σωκράτης Καπαταγιογλου, ο υποδιοικητή Δημήτρης Μπάκας, ο γραμματέας του τμήματος Στέλιος Τσακούμης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δημήτρη Τερζίδης, η πρόεδρος των εργαζομένων Μαρία Κατουδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συλλόγων Ρομά Παναγιώτης Σαμπάνης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του οικισμού «Αγία Σοφία» Σταύρος Καβατζίδης και Αντώνης Τάσιος, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Όλοι τάχθηκαν υπέρ στης συνδρομής της Αστυνομίας για την εγγύηση της ασφάλειας των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων από τις εκτάσεις του οικισμού.

Ο Δήμαρχος Δέλτα έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων όταν βρίσκονται μέσα στον οικισμό, ζητώντας τη συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συσσώρευσης ογκωδών απορριμμάτων περιμετρικά του «Αγία Σοφία», καλώντας τους εκπροσώπους των Ρομά να συμβάλλουν, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας και τον Αστυνομικό Διευθυντή ΓΑΔΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της διοίκησης του Δήμου Δέλτα.

«Η απειλή σε βάρος εργαζομένων είναι καταδικαστέα και οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές προστατεύοντας το προσωπικό του Δήμου μας» ανέφερε ο κ Ιωαννίδης και επανέλαβε την κρισιμότητα της συνδρομής της αστυνομίας. Ο Δήμαρχος Δέλτα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, ότι μετά από συνεννόηση με την αρμόδια ειδική γραμματεία Ρομά, έχει κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία, συνολική μελέτη για την αποκατάσταση προβλημάτων που αφορούν τις υποδομές(ύδρευση, αποχέτευση, ασφαλτοστρωσεις κλπ) στον οικισμό Αγία Σοφία.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής κ Θανάσης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι ήδη υπάρχει σχεδιασμός για συνδρομή της Αστυνομίας στους εργαζομένους της καθαριότητας, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν κινδυνεύουν κατά την διάρκεια της εργασίας τους. «Θα συνδράμουμε, καθώς προτεραιότητα μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην προκειμένη περίπτωση η ασφάλεια των εργαζόμενων» ανέφερε ο κ Λαμπρόπουλος.

Η πρόεδρος των εργαζομένων Μαρία Κατουδη μίλησε για αντικειμενικό φόβο που έχει κυριεύσει τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων τονίζοντας ότι επιθέσεις δέχονται και οι συνάδερφοι Ρομά που συμμετέχουν στην αποκομιδή. Ευχαρίστησε την διοίκηση του Δήμου και την Αστυνομία για την ανταπόκριση .

Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συλλόγων Ρομά Παναγιώτης Σαμπάνης ο οποίος δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την ασφαλή διέλευση των απορριμματοφόρων .

Η συνδρομή της Αστυνομίας που θα παρέχεται θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα και το θέμα θα επανεξεταστεί σύντομα.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *