Δήμος Χαλκηδόνος Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Για τους κεκοιμημένους συνανθρώπους μας, γράφει ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

Όταν συγχωρείται ο εκάστοτε, περαστικός χωματένιος άνθρωπος, επίσημος ή ανεπίσημος, εν μέρει προκλητικά προβεβλημένος, υποτίθεται επιτυχημένος, λόγω του Θεού χρήμα και προσκυνά, δια μέσω της εφήμερης πρόσκαιρης, σαρκικής υλιστικής γαστερας, δια της κρεπαλης ή ένας απλός άσημος συνάνθρωπος μας, του απόμακρου περιθωρίου. Ως εκ τούτου, θα πρέπει στο τελευταίο κατευόδιο, δια μέσω της Εξόδιου Ακολουθίας, να προσφωνούμε και εν γένει να παρακαλούμε τον Θεό Πατέρα μας, τον πλάστη μας και τον δημιουργό μας, δια μέσω της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος.

Εν τω μεταξύ λέγοντας την Πατροπαράδοτη Πνευματική, εσωτερική καλλιεργημένη προσευχή, της ταπεινής ευχής, καλό Παράδεισο να έχει και να τον συγχωρέσει ο πολυαιλεος, οικτίρμων Θεός της Αγάπης, κατατάσσοντας τον στα Δεξιά του, στην χωρια των Αγίων και εν γένει των εκλεκτών του, εν παραδεισω. Καθώς δεν υπάρχει Άνθρωπος που να μην δεν έχει αμαρτήσει, παρά μονάχα ο Θεάνθρωπος Σταυρωθεντας και Ανασταντας Ιησούς Χριστός, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, ο Μεσσίας, ο Πλάστης μας και ο Δημιουργός μας.

Εν ολίγοις αυτά με βάση την Πατερική Ορθόδοξη Θεολογία μας, του Πατροπαραδοτου Σεβας, δια μέσω του Πιστεύω. Εν μέρει που θα πρέπει να ακολουθούν, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, της καθεαυτού, Ανατολικής Ρωμιοσύνης, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Αφενός μεν, διότι οι άνθρωποι που θα συνεχίσουν, τον ανηφορικό αγώνα, της επίγειας ζωής, εν μετάνοια, μέχρι και αυτοί να καλεστουν, από τον Αιώνιο Δίκαιο Κριτή των πάντων, την επί του Φοβερού βήματος του Κυρίου, ώστε να δούνε πρόσωπο Θεού, στην αιώνια βασιλεία του Ουρανού, εις την Μεταθανατο Ζωή, του Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, Θανατο Θάνατο Πατήσας.

Αφετέρου δε, άλλωστε από αυτήν την μάταιη, προσωρινή ζωή, απολαμβάνουμε τους καρπούς μας, με βάση τα Θεολογικά Πιστεύω μας, δια μέσω των πράξεων μας. Εν κατακλείδι ή την αιώνια καταδίκη μας, δια μέσω της αποστασίας μας, από τον Θεό, λόγω της σκληρόκαρδης, αλαζονικής εγωιστικής, αμετανοησίας μας και εν γένει της απομάκρυνσης μας, από κοντά του. Ή απολαμβάνουμε τις δωρεές του χαρίσματος, του Αγίου Πνεύματος, μετατρεπόμενοι σε σκεύος του, συγκαταλεγόμενοι εις την Βασιλεία των ουρανών. Επομένως από αυτόν τον κόσμο, αναλόγως πως τον επιθυμούμε, εν μέρει ή πνευματικό ή κοσμικό, αρχίζουμε και γευόμαστε ή την κόλαση. Άρα την αιώνια καταδίκη ή τον Παράδεισο, την αγάπη της ευσπλαχνίας, του Θεού Πατέρα πλάστη μας και Δημιουργού μας, προς το πιο τέλειο δημιούργημα του, τον άνθρωπο.

Όσον αφορά τον κεκοιμημένο συνάνθρωπο μας, εάν σε όλη του η ζωή, υπήρξε φανατισμένος επιλεκτικά, μονομερώς αμετροεπώς, σε έναν μόνο χώρο. Εν γένει δια μέσω, της κοσμικής αθλητικής και οπαδικης προσέγγισης, αλλά και της κομματικής άθεης, διεθνιστικής μπολσεβίκικης, διχαστικής αριστεριστικης, εθνομηδενιστικης πεποίθησης, του ακανθώδη διαιρεί και βασίλευε. Εν αντιθέσει και όχι ασκώντας το εύλογο, ενωτικό ρητό, το ισχύς εν τη ενώσει και Μακάριοι οι ειρηνοποιοί το Πνεύματι.

Τότε όλους εμάς, θέλοντας και μη, μας φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη, δυσχερή θέση, στην τελευταία κατοικία του, όταν προσπαθούμε, όσο καλοπροαίρετοι και εάν είμαστε, στο κατευόδιο το ύστατο, δια μέσω της Εξοδιου Ακολουθίας, να τον αποχαιρετήσουμε με τα λόγια και τα συναισθήματα, που απορρέουν από μέσα μας, αναλόγως των πράξεων του.

Διότι δεν διαθέταμε διόλου ίδια, κοινά χαρακτηριστικά Θεολογικά Πνευματικά Πιστεύω των γνωρισμάτων, όπως επίσης, ούτε και Κοσμικά Πολιτικά, Κομματικά Πιστεύω, αλλά ούτε και ίδια αθλητικά οπαδικα. Εν γένει το θέμα της εκδημιας, του εκάστοτε επιφανούς, αριστερού πολιτευτή, με δεξιές καπιταλιστικές τσέπες, δια της συμφέρουσας, καταναλωτικής οικονομίας. Εν αντιθέσει στους εντελώς απόμακρους και παγερά αδιάφορους, όπως συμβαίνει με όλους εμάς. Επειδή εμείς για αυτόν τον Κύριο, ο Θεός να τον συγχωρέσει, αλλά δεν Πίστευε, όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχαμε διόλου, στον δικό του πολιτικό κομματικό και άθεο εν πολλοίς, συν τοις άλλοις και φανατισμένο οπαδικο μικρόκοσμο του. Εν τέλει δυσκολευόμαστε ειλικρινά, να κατανοήσουμε, το για ποιον λόγο, η εκάστοτε εκδημία, θα πρέπει να λαμβάνει διαστάσεις, πανελληνίου πένθους.

Ενθεο Κίνημα της ΡΩΜΙΟΣΎΝΗΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ-Ελλαδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, Πάμε για την Νέα Ρώμη, του Κωνσταντίνου την Πόλη.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *