Δήμος Δέλτα

Επαναλειτουργία μονοπατιών στο Δέλτα του Γαλλικού για του παρατηρητές πουλιών, τους πεζοπόρους κ.α.

Η Οικολογική διαδρομή στο Δέλτα του Γαλλικού

Το έργο για την Οικολογική διαδρομή στο Δέλτα του Γαλλικού φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την υποδομή στον υγρότοπο του Γαλλικού, δίνοντας πίσω στο κοινό μια περιοχή με σημαντική οικολογική αξία.

Το Δέλτα του Γαλλικού είναι μια περιοχή με απαράμιλλη ομορφιά που φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα και ορνιθοπανίδα. Για τους σημαντικούς οικοτόπους και τα είδη πουλιών που έχει αποτελεί μέρος της περιοχής Αξιού – Λουδίας – Εκβολών Αξιού Natura 2000.

Το Δέλτα του Γαλλικού βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το καθιστά ιδανικό για παρατήρηση πουλιών, πεζοπορία και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ωστόσο, το δίκτυο μονοπατιών 3,5 χιλιομέτρων χρειάζεται εκτεταμένη αποκατάσταση. Για την ώρα, οι ζημιές το καθιστούν αδιάβατο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στην Εχεδώρου Φύσις, θέλουμε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του μονοπατιού που συνδέει την περιοχή, προκειμένου να το δώσουμε πίσω στο κοινό και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να απολαύσουν την υπέροχη φύση και το περιβάλλον. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

Ο κύριος στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε ζωή στο οικολογικό μονοπάτι του Δέλτα του Γαλλικού, να ανοίξουμε αυτήν την υπέροχη νατουραλιστική περιοχή για πεζοπόρους και παρατηρητές πτηνών, αλλά και για τους λάτρεις της φύσης γενικότερα, και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχει υποστεί με την πάροδο του χρόνου.

Όπως δείχνει αυτό το γράφημα, το έργο μας συνηγορεί συγκεκριμένα για την επίτευξη των ακόλουθων στόχων:

Οι στόχοι του έργου περιλαμβάνουν:

  • την αποκατάσταση 2 γεφυρών που περιορίζουν την πρόσβαση στο δίκτυο διαδρομών και το καθιστούν επικίνδυνο
  • την αποκατάσταση και στεγανοποίηση του αστεροσκοπείου «Ίκαρος», ιδανικό μέρος για παρατήρηση πουλιών
  • νέες ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες κατεύθυνσης για να καταστεί η περιοχή πιο προσβάσιμη

Why this is important

Το έργο θα παρέχει έναν ασφαλή, εύκολα προσβάσιμο χώρο, ιδανικό για απόδραση στη φύση. Επιπλέον, θα παρέχει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σημαντικές πηγές για την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να επαναφέρουμε μαθητές, νέους, παιδιά, οικογένειες και επισκέπτες γενικά σε αυτή τη φυσική περιοχή, καθώς η παρουσία και το ενδιαφέρον τους είναι αυτό που κάνει το Δέλτα του Γαλλικού να αποτελεί τόπο διαβίωσης για ενεργή μάθηση, προστασία της φύσης και ζωή.

Το έργο παρέχει περισσότερα από μια ελεύθερη πρόσβαση σε παρατηρητές πτηνών, πεζοπόρους, δασκάλους και μαθητές. Από τότε που τα μονοπάτια έγινα αδιάβατα, η περιοχή υπέστη παράνομες δραστηριότητες, όπως ντάμπινγκ, κυνήγι και ψάρεμα. Η καλύτερη πρόσβαση θα επιτρέψει τη στενότερη παρακολούθηση, διασφαλίζοντας έτσι τη συνολική ακεραιότητα της περιοχής Natura, ενισχύοντας τη συμμετοχή του κοινού στη ζωή και τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η περιοχή.

Team and experience

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, συνιδρυτής της Εχεδώρου Φύσις, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια εξερευνώντας τα κρυμμένα στολίδια του Δέλτα του Γαλλικού και έζησε τις πρόσφατες μεταμορφώσεις του. Με μεγάλη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα, έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες να υλοποιήσει με επιτυχία το έργο.

πηγή:el.goteo.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *