Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Συγκίνησαν «ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ»

Συγκίνησαν «ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ»

Με ένα Πνευματικό μήνυμα Θεολογικής ανάλυσης για τον συμβολισμό της κάθε ημέρας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, και με μια Θρησκευτική ανάπτυξη και επικαιροποίηση του αιώνιου μηνύματος της Ανάστασης στη ζωή μας και την εποχή μας, από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Νέου Κορδελιού π. Γεώργιο Παπαδόπουλο, συνοδευόμενο από Εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς Ύμνους , Ψαλμούς και Τροπάρια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, άνοιξε και συγκίνησε το κοινό

η Θρησκευτική Παράσταση και η Έκθεση Αγιογραφίας που οργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με μεγάλη επιμέλεια και σεβασμό δια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου, της Αντιδημαρχίας Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 7.4.2023, στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» παρουσιάσθηκε η εμπνευσμένη από τα Θεία Πάθη του Θεανθρώπου, θρησκευτική παράσταση βασισμένη στην Λογοτεχνική απόδοση του Συναξαρίου των Αγίων και Μεγάλων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, του εκπαιδευτικού και πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρη Νικολαΐδη, πλαισιωμένη από κατανυκτικούς ύμνους των Μεγάλων Ωρών, ενώ προηγήθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Αγιογραφίας του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΟΠΟΛΥΛΟΥ εμπνευσμένη από τα «Θεία Πάθη».

Ο συγγραφέας κ. Σωτήρης Νικολαΐδης, – προσέγγισε τα Θεία Πάθη με αφηγηματική και ευλαβική ενατένιση προς τον Νυμφίον της Εκκλησίας μας, χρησιμοποιώντας άλλοτε την έμμετρη και άλλοτε την πεζή μορφή του λόγου, πάντα όμως με συναισθηματική λυρική διάθεση, μεταφέροντας στους παρισταμένους την προσωπική του έκδηλη και έντονη συγκίνηση, κλείνοντας με ένα ολιγόλεπτο ευχαριστήριο και ευχετήριο μήνυμα προς το κοινό.

Απαγγελία Κειμένων

Κυριακή των Βαΐων : Αφροδίτη Διαμαντοπούλου

Μεγάλη Δευτέρα : Γενοβέφα Παπαδοπούλου Πρεσβυτέρα

Μεγάλη Τρίτη: Νίκη Στρατηλάτη

Μεγάλη Τετάρτη: Ευτέρπη Θωμαϊδου

Μεγάλη Πέμπτη: Ελένη Χατζηκυριακίδου

Μεγάλη Παρασκευή: Ευστρατία Τσαπανίδου

Μεγάλο Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα: Θένα Νοταρίδου

Συμμετείχε η Βυζαντινή & Παραδοσιακή Χορωδία Γυναικών του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων «Υμνωδία», η οποία υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Χοράρχη Ιωάννη Τσάμη, η οποία απέδωσε ανά Ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδος, ύμνους- τροπάρια και εγκώμια και ψαλμούς, και έκλεισε με το χαρμόσυνο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»!

Την Θρησκευτική παράσταση παρακολουθήσαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Περιβάλλοντος κ. Ολγα Αθανασιάδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Παύλος Κεσόγλου, η Κοινοτική Σύμβουλος Ευόσμου κ. Μαρία Μάλλιου κ.α

Συντονισμός παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

διαβάστε επίσης:https://syndimotis.com/dimos-chalkidonos-proslipseis-19-atomon/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *