Δήμος Λαγκαδα

Δ. Λαγκαδά: Διαδικασίες για αποκατάσταση γέφυρας στην Άσσηρο

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας στην Άσσηρο

Μετά από έναν συνεχή και δύσκολο αγώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών και εξεύρεσης πόρων, δρομολογείται στον Δήμο Λαγκαδά το έργο της αποκατάστασης του οδικού άξονα Λαγκαδά – Ασσήρου, γνωστό και ως «γέφυρα της Ασσήρου», με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου, προϋπολογισμού 640.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, το τμήμα που περνάει πάνω από τον χείμαρρο Μπογδάνα είχε μείνει ανενεργό για έναν και πλέον χρόνο για λόγους ασφαλείας, αφού είχε υποστεί ζημιές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι η ύπαρξη της συγκεκριμένης «γέφυρας» δεν ήταν καταγεγραμμένη και είχε κατασκευαστεί χωρίς προηγούμενη μελέτη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι το έργο προχωρά μετά από κοπιώδεις προσπάθειες της διοίκησής μας και των αρμόδιων υπηρεσιών. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δημότες μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και συνεχίζουν να υφίστανται με την παρούσα κατάσταση, προχωρήσαμε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη και όχι με τα συνήθη μπαλώματα τα οποία γίνονταν μέχρι τώρα και έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Αυτό προϋπέθετε φυσικά χρόνο για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι που δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Λαγκαδά. Ελπίζουμε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να αποκατασταθεί και η κανονικότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Διαβάστε επίσης:https://syndimotis.com/d-chalkidonos-eyches-gia-ta-christoygenn/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *