Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις υγείας

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ URBANOME ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- Δημόσιας Υγείας, και σε συνεργασία με το Τμήμα προστασίας και προαγωγής δημόσιας Υγείας, με το EnveLab Auth, με το AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και με την υποστήριξη της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ Αναπτυξιακός ΟΤΑ, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο URBANOME το οποίο δημιουργεί καινοτόμα εργαλεία για την επίλυση προβλημάτων και αναπτύσσει διαρκή και γόνιμο διάλογο με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και εκπροσώπους των πολιτών για την βελτίωση της υγείας των ευρωπαίων πολιτών.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στις πόλεις : Άαρχους – Δανία, Αμπερντίν – Σκωτία Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Ελλάδα, Μιλάνο – Ιταλία, Μαδρίτη – Ισπανία, Μονπελιέ – Γαλλία, Στουτγκάρδη – Γερμανία, και Λιουμπλιάνα – Σλοβενία.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

-να προσδιοριστεί η έκθεση των πολιτών στην ατμοσφαιρική ρύπανση,

-να αναλυθούν οι βιοχημικοί και οι κλινικοί δείκτες του αστικού πληθυσμού

-να καταγραφούν οι κοινωνικοοικονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που οδηγούν σε ανισότητες στην αστική υγεία και

– υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αστικό χώρο για την αναβάθμιση και της βελτίωση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή υγιών προτύπων καθημερινής ζωής, με έμφαση στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς και την καταπολέμηση ανισοτήτων.

Ο Δήμος καλεί όλους τους Δημότες άνω των 18 ετών, να λάβουν μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα υγείας, για το οποίο δεν απαιτείται ούτε ειδική προετοιμασία ούτε οικονομική επιβάρυνση, τονίζοντας ότι επειδή ο Δήμος μας γειτνιάζει με την Βιομηχανική Ζώνη Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει και να δυναμώσει τις ενέργειες του Δήμου που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για όλους και περιλαμβάνει την συμπλήρωση ερωτηματολογίου και την διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, τις οποίες θα διενεργήσει το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας και θα είναι:

– Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

-Μέτρηση σύστασης σώματος

– Αξιολόγηση σωματικών δεικτών

-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης ΚΑΙ

Παράλληλα, θα κληθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής τους στη Θεσσαλονίκη.

ΟΡΟΙ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αν είστε άνω των 18 ετών και διαμένετε στη Θεσσαλονίκη για περισσότερο από έναν χρόνο, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συμμετέχετε:

https://www.urbanome.eu/thes…/urbanome-h2020-thessaloniki/. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο ΑΠΘ

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις εξετάσεις που θα γίνουν στο Δήμο μας

μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25 (ΙΚΑ Κορδελιού), στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι δηλώσεις συμμετοχής αρχίζουν από σήμερα αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διότι η διάρκεια του προγράμματος θα καθορίζεται ανάλογα με τις εγγραφές και το ενδιαφέρον των πολιτών.

Η συμμετοχή όλων μας θα είναι καθοριστική γιατί θα βοηθήσει στην ανάληψη δράσεων που θα βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και στην προαγωγή υγιών προτύπων στην καθημερινή μας ζωή στα αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε Ψυχιατρική Κλινική, Ο Άνδρας Που Απείλησε 17χρονο Με Μαχαίρι

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *