Θεσσαλονίκη Πολιτικά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Το περιπολικό δεν είναι ταξί και χάνεται μια ζωή

Αποτελεσματική η προστασία των «υψηλών προσώπων», αναποτελεσματική η προστασία των πολιτών.

Η τραγική κατάληξη της επιχειρησιακής αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν να απωλέσει τη ζωή της μια νέα κοπέλα.

Οι σημερινές δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια από τη σχετική έρευνα που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρόκειται να «φέρει πίσω» το θύμα.

Το αποκαλυπτικό ηχητικό του σχετικού διαλόγου από την Άμεση Δράση αποτυπώνει αν μη τι άλλο αυτό που η Δημιουργία πρεσβεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετία και έχει «μαλλιάσει η γλώσσα» της: μόνο η αξιολόγηση του δημοσίου θα δώσει αξιόπιστη και οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της στελέχωσης. Οι ανεπαρκείς υπάλληλοι μπορούν να τοποθετηθούν σε μη νευραλγικά πόστα και πάντως όχι στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ο πολίτης είναι ουσιαστικά απροστάτευτος στο έλεος οποιουδήποτε παρανομεί και οι ισχύοντες κανόνες εμπλοκής δένουν τα χέρια της αστυνομίας μετατρέποντάς την σε «σάκο του μποξ» για ένα μέρος της κοινωνίας, που δεν έχει αντιληφθεί πως όταν η τάξη και η ασφάλεια διασαλεύονται, η αποκατάστασή τους συνεπάγεται και τη χρήση νόμιμης βίας.

Η Δημιουργία σταθερά και αταλάντευτα πιστεύει ότι η εγκαθίδρυση κλίματος τάξης και ασφάλειας, με μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, θα ανακουφίσει τον πολίτη και ταυτόχρονα θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία, καθώς κανένας δεν επενδύει σε μια χώρα γενικευμένης και ενδημικής αναρχίας.

Η εκπαίδευση, η παροχή του άκρως αναγκαίου σύγχρονου εξοπλισμού, η επαρκής στελέχωση και η ανταμοιβή μετά από αξιολόγηση είναι το πλαίσιο για να μπορέσει η ΕΛ.ΑΣ. να επιτελέσει το καθήκον της. Επιπρόσθετα να τερματιστεί η «βιομηχανία» φύλαξης των «υψηλών» προσώπων με τα παχιά πορτοφόλια και να επιστρέψουν οι αστυνομικοί στις γειτονιές.

Τα ηχητικά των «επιδόσεων» του δημοσίου είτε από τον ΟΣΕ στην περίπτωση των Τεμπών, είτε τώρα από την Άμεση Δράση, καταδεικνύουν πως «αρμενίζουμε στραβά» και ο καπετάνιος δυστυχώς για όλους μας δεν ενδιαφέρεται…

Διαβάστε επίσης: Ασφαλτικές Εργασίες Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών Από Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *