Θεσσαλονίκη

Άτομα με σύνδρομο Down σε ρόλο Barista σε καφέ στην Θεσσαλονίκη

Σε μία πολύ όμορφη δράση προχωράει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρία καφέ MOAK εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Barista με σύνδρομο Down, γνώρισαν τα μυστικά του καφέ και εκπαιδεύτηκαν στην παρασκευή ροφημάτων από την ΜΟΑΚ. Σε λίγες μέρες πρόκειται μάλιστα να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες παρασκευής καφέ, σε τρεις καφετέριες στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι φέτος η ομάδα του MOAK, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου και σε συνεργασία με τον Σύλλογό Συνδρόμου Down Ελλάδας, δημιούργησε την πρώτη επίλεκτη ομάδα Barista με σύνδρομο Down.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΜΟΑΚTrainingCenter και ακολουθώντας τις πλέον επίκαιρες εκπαιδευτικές τεχνικές, νέοι και νέες με σύνδρομο Down του φορέα μας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του καφέ. Από τις φυτείες, τη συλλογή και διαλογή του καρπού, έως το καβούρδισμα και την παρασκευή των ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο, ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και πολλές αγκαλιές!

Μια επίλεκτη ομάδα αυτών, οι επονομαζόμενοι WONDER-FULLBARISTA ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο εκπαιδεύσεων και αφού έλαβαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο της ενέργειας, να φιλοξενηθούν και να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες παρασκευής καφέ, σε 3 συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της ΜΟΑΚ.

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULLBARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

  • Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)
  • Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)
  • The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι)

    Δικαίωμα, Συμμετοχή, Ίσες Ευκαιρίες, Χαμόγελα και πολύ Αγάπη είναι οι έννοιες που καθοδήγησαν την ανάπτυξη αυτής της καμπάνιας. Σκοπός της να αποδείξει πως το μεράκι και η αγάπη είναι τα δύο μόνα συστατικά που χρειάζονται για να παρασκευάσεις τον πιο υπέροχο καφέ!
  • Ο espresso MOAK κατάγεται από την Σικελία. Ιστορικά το όνομα του espresso ΜΟΑΚ προέκυψε από τον αναγραμματισμό της λέξης μόκα αλλά και από την αρχαία Αραβική ονομασία της πόλης Μόντικα της Σικελίας, όπου είναι και η πόλη καταγωγής του.
  • Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια καφέ της Ευρώπης. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την εταιρία Perfect Taste από 2017 και ήδη ένα μεγάλο δίκτυο περισσότερων από 1200 καταστημάτων (καφέ, ξενοδοχεία, αλυσίδες εστίασης κα) προσφέρουν τον ποιοτικό καφέ του.
  • Η ΜΟΑΚ υπήρξε πάντοτε ένα brand συλλογής εμπειριών και καθημερινών ιστοριών ανθρώπων που αγαπούν τον καφέ και την κουλτούρα που τον περιβάλλει.
  • Είναι ένας καφές με καταγωγή, με ιστορία και ξεκάθαρο προσανατολισμό στο μέλλον και στην εξέλιξη του μέσα από την καινοτομία. Ταυτόχρονα φροντίζει κάθε πτυχή της δραστηριότητας του να συνοδεύεται από σεβασμό στο περιβάλλον. Διαθέτει δικές του αποκλειστικές ζώνες παραγωγής και συνεργασίες με αγροτικούς συνεταιρισμούς σε φυτείες καφέ στις πιο γόνιμες περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
  • Το brand αναπτύσσεται ραγδαία και είναι άμεσο επακόλουθο μια πορείας 50 ετών όπου ξεχωριστοί άνθρωποι εργάζονται με μεράκι, διαλέγουν, ψήνουν, διανέμουν, σχεδιάζουν, επικοινωνούν έναν πραγματικά ποιοτικό espresso. 

Πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

✅ στο Instagram ➡ https://bit.ly/3GP7zSu

✅ στο twitter ➡ https://bit.ly/3BhnM1K

✅ στο pinterest ➡ https://bit.ly/3rKEq6T

✅ στο Youtube ➡ https://bit.ly/3HMnJh1

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *