Διεθνείς Ειδήσεις Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοίγουν δωμάτια για Ουκρανούς πρόσφυγες… Γ. Τάσιος: “είμαστε εδώ και βάζουμε πλάτη

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στον τουρισμό κάνει λόγο στο Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ελλάδας.

Εκτιμά ότι θα έχουμε «μια απώλεια 600.000 αφίξεων σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019» αναφερόμενος στον εισερχόμενο τουρισμό από Ρωσία και Ουκρανία στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι το ίδιο έτος οι Ρώσοι τουρίστες κατέλαβαν στη χώρα μας τη θέση αφίξεων νο7. Συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει τουριστική κινητικότητα ενόψει της ουκρανικής κρίσης. «Έχουμε μια παγωμάρα στην αγορά εδώ και περίπου 10 μέρες».

Τέλος, επισημαίνει ότι οι ξενοδόχοι θα συμβάλλουν με τα μέσα που διαθέτουν στην προστασία των προσφύγων από την Ουκρανία, δίνοντας προτεραιότητα στους ομογενείς μας. «Ήδη ετοιμάζουμε λίστα με ξενοδοχεία που δείχνουν διάθεση για ανθρωπιστικούς λόγους να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες και πρώτα ξεκινώντας από τους ομογενείς μας. Οργανώνουμε μια “τράπεζα κλινών”, ώστε οι συνάδελφοι να μπαίνουν ηλεκτρονικά και να δηλώνουν πόσα δωμάτια μπορούν να διαθέσουν. Είμαστε εδώ και βάζουμε πλάτη».

πηγή:rthess.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο twitter, στο pinterest και στο youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *