Δήμος Χαλκηδόνος Π.Ε. Θεσσαλονίκης

65η Γιορτή Κρασιού Αγχιάλου – «Η γεύση της Μνήμης»      

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγχιάλου, με αφορμή τον θεσμό της «65ης Γιορτής Κρασιού» στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έναρξη αυτών, την Πέμπτη 01.09.2022 προσφέροντας στους επισκέπτες δωρεάν τοπικό κρασί.

Το νήμα μιας ολόκληρης ζωής ξετυλίγεται ακολουθώντας γεύσεις και μυρωδιές, αποτυπώματα ανεξίτηλα μέσα στον χρόνο. Ετσι, από το 1955 μέχρι και σήμερα, οι αμπελοπαραγωγοί της Αγχιάλου, με πολλή αγάπη και σεβασμό στην ιστορία της οινοπαραγωγής και της καταγωγής τους, σας προσκαλούν κάθε χρόνο σε ένα γευστικό ταξίδι, προσφέροντας δωρεάν τα μνημονευμένα τοπικά κρασιά τους. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακούς μεζέδες καθώς και να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική και διάφορες εκδηλώσεις.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγχιάλου δραστηριοποιείται από το 1982 και αριθμεί 350 μέλη. Σκοπός του συλλόγου, είναι η συνέχιση της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου και η μεταλαμπάδευσή της στις επόμενες γενιές.

«65η Γιορτή Κρασιού», Αγχίαλος Θεσσαλονίκης                                                                                  

Διάρκεια: Πέμπτη 01.09.2022 – Κυριακή 04.09.2022

Χώρος διεξαγωγής: απέναντι από τον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου: ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ, με θρακιώτικη λύρα: Παντελής Αγκιστριώτης, Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μεσημβρίας και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Έναρξη: 20:30. ΕΙΣΟΔΟΣ: 5€

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με την Ελένη Βιτάλη. Έναρξη: 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€

Σαββάτο 03 και Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου: Λαϊκοποντιακό Πρόγραμμα. Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα του Βασίλη Ζουμπουλάκη και οι μουσικοί: Γιάννης Κιουρσίδης (λύρα), Κώστας Αρβανιτίδης (νταούλι), Ελπίδα Κατσαβουνίδου (τραγούδι). Έναρξη: 20:30

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *