Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η εφαρμογή του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (Εθνικής Αντιστάσεως 59). Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 412.098,79 ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων εξωτερικών κουφωμάτων την ενίσχυση της μόνωσης της ταράτσας, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων, την αντικατάσταση του φωτισμού του κτιρίου και την εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης της θέρμανσης του κτηρίου ενώ η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία). Στην παρούσα φάση πραγματοποιείται η αντικατάσταση των κουφωμάτων και το έργο αναμένεται να παραδοθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2022-2023).

Παράλληλα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης της σχολικής αυλής του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων (οδός Εθνικής Αντιστάσεως 57). Το έργο προϋπολογισμού 159.967,28€ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Ενίσχυση αθλητικού εξοπλισμού και βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ σε σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), προκειμένου: να καταστεί προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες (ΑμεΑ), να βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές ως προς τις δυνατότητες άθλησης, να ενισχυθεί ο θεσμός του «ανοικτού σχολείου».

Τέλος ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των διδακτηρίων των 1ου Γυμνασίου και 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων (σχολικό συγκρότημα στο τέρμα της οδού Πλαστήρα). Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι αντίστοιχες με αυτές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με προϋπολογισμό 434.800,78 Ευρώ και χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΕΠ Κεντρική Μακεδονία). Τις εργασίες σε όλα τα διδακτήρια επιθεώρησε το πρωί της Πέμπτης 7/7 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος και δήλωσε την ικανοποίηση του για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *