Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα απέκτησε ο Δήμος Δέλτα

Δύο υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα απέκτησε ο Δήμος Δέλτα μέσω της ΠΚΜ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα τετράκυκλο όχημα με ανατρεπόμενη κυβοτάμαξα και πλυστικό μηχάνημα 200 λίτρων και ένα τετράκυκλο όχημα με ανατρεπόμενο κάδο

Η μελέτη για την προμήθεια έγινε από την Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Δέλτα και η προμήθεια και η συμβασιοποίηση με τον ανάδοχο έγινε από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Τα δυο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με ακόμη ένα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δέλτα το 2021 θα ενισχύσουν τον στόλο της αντιδημαρχίας καθαριότητας.

Στην διαδικασία παράδοσης από την εταιρεία έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου.

Ήδη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη και του Αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη εκσυγχρονίζεται συνολικά ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός στην αντιδημαρχία και στην διεύθυνση καθαριότητας έτσι ώστε σταδιακά να αλλάξουν όλα τα παλαιότερα αυτοκίνητα και να αντικατασταθούν με νέα ηλεκτρικά και υπερσύγχρονα.

«Γυρίζουμε σελίδα με τη αντιδημαρχία καθαριότητας και εκσυγχρονίζουμε τα αυτοκίνητα προκειμένου να γίνεται αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις εννέα κοινότητας του Δήμου Δέλτα. Με αυτά τα δυο οχήματα ενισχύεται η καθαριότητα μέσα στις κοινότητες και παράλληλα εξαλείφεται η εκπομπή ρύπων στους οικισμούς. Στόχος είναι να φέρουμε το μέλλον της ηλεκτρικής αυτοκίνησης στο δήμο Δέλτα για να μηδενιστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

«Τα δυο αυτοκίνητα μπαίνουν το επόμενο διάστημα στον προγραμματισμό της διεύθυνσης Καθαριότητας για να ξεκινήσουν την αποκομιδή απορριμμάτων από μικρούς κάδους και γειτονιές με στενούς δρόμους» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαρότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Η χρησιμότητα των δύο υπερσύγχρονων αυτοκίνητων αφορά στην φόρτωση σκουπιδιών και μικρών αντικειμένων όπως κλαδιά και για να τα μεταφέρει στην υπηρεσία καθαριότητας και το πλύσιμο των δρόμων σε όλες τις περιοχές.

Άμεσα ολοκληρώνεται η προμήθεια των 1390 κάδων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κοινότητες ενώ ολοκληρώνεται και η παραλαβή ανταλλακτικών για τους κάδους που δεν έχουν υποστεί σημαντικές φθορές ώστε να επιδιορθωθούν και να τοποθετηθούν στις κοινότητες.

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/megali-giorti-gia-tis-laikes-agores-st/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *