Δήμος Χαλκηδόνος Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Βαλκανίδης Δήμος: “Τι Εστί Ρωμιός Και Τι Έλληνας; Φραγκέψαμε Ή Τουρκέψαμε;”

Εκ μέρους της Ρωμαίϊκης Συνείδησης Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη του ελεήμον, δούκα Γ, 1193-1254. Εν συνεχεία από πέρσι περίπου, τον Μάιο του 2021, έχουμε συστήσει ατύπως φυσικά, ερασιτεχνικά κινούμενοι ασφαλώς, εν μέρει την δική μας Δημοτική Ένθεη, Πολιτική Κίνηση, με την εν λόγω ονομασία προσδιορισμού, δια μέσω του πάρα πολύ εύστοχου χαρακτηρισμού. Παράλληλα με περισσότερα από 150 video, διάρκεια ομιλίας, περίπου 2 και 3 ωρών αντιστοίχως και σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα, να τα παρακολουθήσετε, βρισκόμενα στο δικό μου Προσωπικό μέσω μαζικής επικοινωνίας, το λεγόμενο πασίγνωστο ως facebook. Επιπροσθέτως γραμμένα πάντοτε εις τα Ελληνικά-Ρωμαίϊκα, ως Βαλκανίδης Δήμος και με φωτογραφία εις το Κεντρικό Προφίλ μου, τον Ήρωα και Πρωτεργάτη εμπνευστή εν πολλοίς, του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, τον Μητροπολίτη Καστοριάς από το 1900 έως το 1907, τον Γερμανό Καραβαγγέλη 1866-1935. Εκ νέου καθώς Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και αγωνιζόμαστε ώστε κάποτε επιτέλους, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα, να τον ανεγείρουμε τον Απαραίτητο και Επιβαλλόμενο Επιβλητικό του, Μπρούτζινο Ανδριάντα, στην Πλατεία Μακεδονίας των Κουφαλίων. Εν ολίγοις για να ενθυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά και να μαθαίνουμε οι εντελώς ανιστόρητοι νεότεροι, λόγω της σαφώς, πλήρως και καθολικής αμάθειας, δια της άγνοιας, μέσω της καθολικής αδιαφορίας που επικρατεί, στα υποτιθέμενα Ελληνικά σχολεία των θρανίων. Εν γένει επικεντρωνόμενοι επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, στην προκλητική προσκύνηση στον Θεό χρήμα, εις την καταναλωτική οικονομία ως είθισται, των κρύων και άψυχων δεκαδικών αριθμών, δια των νούμερων. Όπως επίσης και με πέριξ Κεντρική Φωτογραφία του εξωφύλλου, την Μεγαλόσωμη Επιβλητική Σημαία μας, του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων, μέσω του Ελληνικού-Ρωμαίϊκου Πατριαρχείου μας, δια των Προσκυνημάτων, των Αγίων Θεοβάδιστων τόπων, των Ιεροσολύμων, με σήμα εις την Μέση, το Τ-φ-ύλακες Τάφου δηλαδή, μεγέθους των 4 μέτρων, επί 2,5 μέτρων, δια του Υψηλόσωμου Κονταριού του Ιστού που ανορθώνουμε, των 12 μέτρων.

Εν τω μεταξύ καθώς την ανορθώνουμε σε επιφανές σημείο της οδικής διαδρομής του κόμβου, ανάμεσα στην κεντρική οδική αρτηρία, της διαδρομής, στα Κουφάλια και την Χαλκηδόνα, έναντι του τοπικού μας, Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Αφενός μεν εν πρώτης, ως εύλογη κατεξοχήν ευλογία, ώστε να ευλογεί νοερώς καρδιακά, έστω και εκ του πάρα πολύ απόμακρου μακρόθεν ετεροχρονισμένα, την γενέτειρα μας τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, αλλά και την παρακείμενη περιοχή της Χαλκηδόνας και εν γένει όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας. Αφετέρου δε, απευθυνόμαστε ιδίως, προς τους ένθεους Ρωμιούς, Ορθόδοξους Χριστιανούς, συγχωριανούς μας, εν μέρει ένας από όλους αυτούς ασφαλώς, είμαι και εγώ, ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανίδης Δήμος, που ακόμη δεν είχαμε την ιδιαίτερη χαρά της ευλογίας, ώστε να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε τους Αγίους Θεοβάδιστους Τόπους, μέσω των Ιερών Προσκυνημάτων, του Ρωμαίϊκου Ελληνικού Πατριαρχείου μας των Ιεροσολύμων. Εν αντιθέσει όμως, όλων αυτών των εμφανώς, όμορφών και ωραίων γνήσιων εν πολλοίς, εσωτερικών καλλιεργημένων συναισθημάτων, που μας κατακλύζουν, δια μέσω της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστεως, που σαφώς έσωσε την απανταχού Οικουμένη. Ως εκ τούτου την ανορθώνουμε και ως εύλογη Ιερή Αγανακτισμένη Διαμαρτυρία εκτόνωσης, δια της διαφυγής, διότι από τον Μάιο του 2005, τα έξωθεν Διεθνιστικά Σιωνιστικά Συμφέροντα, εναγκαλισμένα ασφαλώς, με τα ακανθώδη έσωθεν ημέτερα, ιδιοτελώς κομματικώς της ΝΔ. Εν τούτοις καθαίρεσαν εντελώς θεολογικά και πραξικοπηματικά παράνομα, έκνομα πέρα έως πέρα, πρωτάκουστα εν πολλοίς, τον Νόμιμο Εκλεγμένο Επισήμως, 140 εις τον αριθμό, Ρωμιό-Έλληνα Πατριάρχη, του Πατριαρχείου μας των Ιεροσολύμων, τον Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο, Σεπτέμβριος του 2001, με Μάιος του 2005. Ικανοποιούμαστε σαφώς, όταν προφέρουμε την πάρα πολύ εύλογη Φράση, Άπαξ Εκκλησία, όπως η Αγιά Σοφιά, Πάντα Εκκλησία και για αυτό θα προχωρήσουμε και εμείς ένα βήμα περαιτέρω, θέλοντας και μη, λέγοντας τα ίδιο προσφυές ρητό, ότι Άπαξ Πατριάρχης, Πάντα Πατριάρχης. Εν γένει όταν αναφερόμαστε εις την σκλαβωμένη Πρωτεύουσα μας, μέσω της Μεγαλύτερης Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, της Πασίγνωστης Αγιά Σοφιάς μας 532μχ-537μχ, της απανταχού Ρωμιοσύνης, μέσω της Οικουμενικής Αυτοκρατορίας μας, από το 330μχ, έως το 1453. Επιπροσθέτως με ένα μόλις κενό διάστημα χρόνου, των 57 ετών, από το 1261μχ έως το 1204, όταν την κατέλαβαν οι αιμοδιψείς δυτικοί Λατίνοι Σταυροφόροι, του βλάσφημου αιρεσιάρχη Ποντίφικα Πάπα, δια του κοσμικού Κράτους του Βατικανού, που ανέκαθεν τον συνόδευε.

Επομένως εις το δια ταύτα του θέματος μας, Ρωμιός ως επί το πλείστο συγκαταλέγεται και εμφανώς σημαίνει, εις την απλή καθομιλουμένη του όρου, ο ακραιφνώς συνειδητοποιημένος, Ορθόδοξος Χριστιανός εξ Ανατολών, εκπορευόμενος δια μέσω, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν τω μεταξύ έλκοντας την επιμέρους ανόθευτη και ακέραιη, γνήσια εν πολλοίς, διαχρονική καταγωγή, δια των βημάτων των προγόνων του, από τα ένθεα Ορθόδοξα Χριστιανικά Ρωμαίϊκά βήματα, των Αγίων Προτύπων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως, δια της Παραδόσεως, της πάλαι ποτέ Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας μας, των χιλίων εκατό χρόνων, από το 330μχ έως το 1453μχ. Ως εκ τούτου ελάχιστοι πλέον γνήσιοι Ρωμιοί, μας έχουνε απομείνει εις τις μέρες μας, εις το σύγχρονο προκλητικά προβεβλημένο, επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, οικονομικό ως είθισται, δια της καταφανέστατης κατανάλωσης, του εμπορίου ή αλλιώς το ψευτορωμαίϊκο. Εν ολίγοις το σημερινό Ελληνικό Κράτος, όπως σας το είπαν αλγεινώς, οι συνεχιστές του Αγγλικού Κόμματος, δια μέσω της δυτικής αιρετικής εσπερίας, μέσω του Λατινικού Καρλομάγνου του 8 αιώνος, Φραγκολεβαντινισμού τους. Εν γένει του Πολιτικού αμετροεπή βλάσφημου, Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου δια μέσω του 19 αιώνος, αλλά και του Γαλλικού Κόμματος, δια του επίσης αιρετικού βλάσφημου, της ιδίου εναργώς περιόδου, του Ιωάννη Κωλέττη. Ως εκ τούτου μας δημιούργησαν ένα επίπλαστο, επιδερμικό και συνάμα ανεμικό εν πολλοίς, ετερόδοξο Νεοσύστατο Ελληνικό Οικονομικό Κράτος, του συνονθυλεύματος, εν έτη επισήμως, μας αναγνώρισαν το 1833, επί Βαυαροκρατίας, του Πρώτου ανήλικου παπικού Λατίνου Βασιλιά του Όθωνα και της Προτεστάντισας Βασίλισσας, της Αμαλίας. Εν αντιθέσει καθώς πρωτύτερα, αυτοί οι ίδιοι, οι Αγγλογάλλοι των υποτιθέμενων προστατών μας, δια των εγγυητριών δυνάμεων των χωρών, της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1825, μεταξύ των χωρών, της Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, δια μέσω των Χριστιανικών Κρατών της Δύσεως, μας επιθυμούσαν ως είθισται κατώτερους τους και όχι ως ισάξιους και ισόβαθμους συνομιλητές τους, εις το εκάστοτε τραπέζι, των διεθνών Αναγνωρισμένων Επισήμων διαπραγματεύσεων. Αφενός μεν, μας συμπεριφερόντουσαν ως κατώτερους συνομιλητές τους, υποδεέστερους τους, σαφώς του μειωμένου προτεκτοράτο τους, των αποικιών τους, δια των ιδιοτελών πολυποίκιλων, μέσω του δούνε και λαβείν, οικονομικών καταναλωτικών συναλλαγών τους, των συμφερόντων, δια των υπέρογκων τοκογλυφικών, δανεικών Τραπεζών, μέσω του εμπορίου. Αφετέρου δε, αυτοί οι ίδιοι, ως κατεξοχήν ηθικοί αυτουργοί, δια μέσω του φθονερού δόλου των μικροτήτων, είχαν δολοφονήσει αγρίως κακήν κακώς βιαίως, μέσω των συντηρητικών στενότατων, ακανθώδη τοπικιστών ζηλόφθονων, Προυχόντων και Κοτζαμπάσηδων Προεστών, Μαυρομιχαλαίων εκ Μάνης ορμώμενοι.

Εν τούτα των επισήμων καταγεγραμμένων φονιάδων, τον Πρώτο Ρωμιό Ορθόδοξο Χριστιανό Κυβερνήτη μας, τον λεγόμενο Άγιο της Πολιτικής, τον Ιωάννη Καποδίστρια 1766-1831, από το 1828 που ανέλαβε τα ηνία του Πρώτου Ελεύθερου Κράτους, δια της Τρίτης Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου του 1827, έως το στις 27/9/1831. Διότι επιθυμούσε διακαώς, ως Ανώτερος και Πνευματικά έσωθεν, Καλλιεργημένος Πολιτικός Οξυδερκής, Οραματιστής Άνθρωπος, με φόβο Θεού εις την Καρδιά του. Εν προκειμένω τον ρακένδυτο και άσημο ραγιά-γραικό πένητα, των τετρακοσίων χρόνων, δια την πολύχρονη δυσβάστακτη, Οθωμανική και Φράγκικη Σκλαβιά, δια της θηριωδίας, μέσω της εξισλαμισμού της τυραννίας. Εν τούτοις να τον μετατρέψει κάποτε, σε ελεύθερο Ρωμιό Πολίτη, Ορθόδοξο Χριστιανό, αξιοπρεπή νοικοκύρη γαιοκτήμονα, μέσω του επιβαλλόμενου και απαραίτητου αναδασμού της γης, καθώς θα είχε προκύψει θέλοντας και μη. Επειδή το ψευτορωμαίϊκό, το σημερινό Ελληνικό οικονομικό κατασκεύασμά, μέσω του καταναλωτικού Κράτους του εμπορίου, των επιχειρήσεων δια των ιδιωτικών καπιταλιστικών εταιριών. Εν μέρει των λιγοστών επιφανών ως είθισται, καθεστωτικών κατεστημένων Τζακιών, δια των Οικογενειών, βλέπε την οικογένεια των Μητσοτάκηδων, των Καραμαλήδων, των Παπανδρέου, του Γεννηματά και ου το καθεξής, ορμώμενο σαφώς, εκ δυτικής αιρετικής Αμερικάνικης Νατοϊκής εσπερίας. Εν γένει επικεντρώνεται ως γνωστόν, μόνο στην οικονομία της κατανάλωσης, δια μέσω της εφήμερης σαρκικής γαστέρας, της πρόσκαιρης φιλόδοξης δόξης, της κοιλιόδουλης κοιλίας μας εν πολλοίς. Παράλληλα έλκοντας επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπώς φανατικώς, την καταγωγή του εκ παλαιόθεν χρόνων, σαφώς μόνο από την Αρχαία Ελλάδα και με διόλου ψήγματα να μην το συνοδεύουν, δια μέσω της Σωτήριας Ορθόδοξης Αγίας Πατερικής Θεολογίας μας, της Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας. Εν συνεχεία επικεντρώνεται δια της μονομέρειας τους, εις την Φιλοσοφική Σχολαστική, Ορθολογιστική, μέσω της νοησιαρχίας, Κοσμικής Ειδωλολατρικής θεώρησης των πραγμάτων ή των πάντων, δια μέσω της Δωδεκαθεϊστικής Νατοϊκής εκ δυσμάς, αιρετικής δύσεως, της άθεης καπιταλιστικής Αμερικής. Συν τοις άλλοις και του βλάσφημου αιρετικού, κοσμικού Κράτους του Βατικανού, δια μέσω του Ποντίφικα Πάπα, εκ νέου αλλά και των αναρίθμητων διαμαρτυρόμενων, Προτεσταντικών Παραφυάδων, του Μαρτίνου Λούθηρου και του Καλβίνου, Δαρβίνουν και ου το καθεξής. Εν συνεχεία μετέπειτα εισερχόμαστε, στην Ρωμαίϊκή Επανάσταση του 1821, που διεξήχθη για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, μέσω των προεπαναστατικών Ανώτερων Πνευματικά Καλλιεργημένων Κινημάτων.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *