Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παρέλαβε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα

Την εποχή της ηλεκτροκίνησης εγκαινιάζει η Αντιδημαρχία Καθαριοτητας του Δήμου Δέλτα με την παραλαβή του πρώτου τετράκυκλου ηλεκτρικού οχήματος με ανατρέπομενο κάδο που εντάχθηκε στον στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας.

Το νέο ευέλικτο όχημα θα ριχτεί στη μάχη της Καθαριοτητας και θα αξιοποιηθεί κυρίως σε στενούς δρόμους, πλατείες και πλακόστρωτους δρόμους καθώς μπορεί να περνά από πυκνοκατοικημένες περιοχές και να λειτουργεί με απόλυτη αποτελεσματικότητα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ένα ακόμη ηλεκτρικό όχημα με ανατρεπομενο κάδο ένα ηλεκτρικό όχημα με εξοπλισμό πλύσης και δυο ηλεκτρικά οχήματα επιβατικά.

«Υλοποιούμε έναν ευρύ σχεδιασμό για τον εκσυχρονισμό των οχημάτων του Δήμου μας και την αντικατάσταση παλιών και ρυπογόνων αυτοκίνητων της Υπηρεσίας Καθαριότητας με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας. Δίνουμε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και εναρμονιζόμαστε με την γενικότερη φιλοσοφία της πράσινης οικονομίας μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα απέναντι στην κλιματική αλλαγή» υπογράμμισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

«Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα θα χρησιμεύσει στην αποκομιδή απορριμμάτων από μικρούς κάδους και στην συγκέντρωση φύλλων και μικρών κλαδιών του Δήμου Δέλτα ενώ θα αποδίδει μηδενικά καυσαέρια καθώς είναι ηλεκτροκίνητο νέας γενιάς. Το επόμενο διάστημα θα παραλάβουμε αλλά ηλεκτρικά οχήματα για να ενταχθούν στον μηχανολογικό εξοπλισμό της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και επιβατικά, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και υπογράμμισε “ότι στόχος είναι η σταδιακή αλλαγή όλων των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων της υπηρεσίας με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου στόλου από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θα αποδίδουν μηδενικά καυσαέρια και θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος“.

Ήδη έχει εγκατασταθεί στον όρχο της υπηρεσίας καθαριότητας ο ηλεκτρικός φορτιστής όπου θα φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά το τέλος της αποκομιδής προκειμένου να είναι έτοιμα για την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *