Αγροτικά Ειδήσεις Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα καταβάλει 110 εκατ. ο ΕΛΓΑ

τακτοποιούνται εκκρεμότητες προς τους κτηνοτρόφους.

Tην επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ περίπου 110 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς αποζημιώσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Ο Γιώργος Γεωργαντάς προανήγγειλε πως η εκκρεμότητα με τις αυτόχθονες φυλές θα διευθετηθεί εντός του μήνα, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται μία συμπληρωματική πληρωμή στο Μέτρο 22, για όσους κτηνοτρόφους είχαν πρόβλημα λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης, αλλά και τους νεοεισερχόμενους.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Γεωργαντάς «είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον πρωτογενή τομέα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης σε συνέχεια της υγειονομικής αλλά η πολιτεία είναι παρούσα και προσπαθεί να στηρίξει τον παραγωγικό τομέα της χώρας».

Ο υπουργός σημείωσε πως η επερχόμενη πληρωμή αποτελεί την μεγαλύτερη αποζημίωση με 1 δόση στο ιστορικό του ΕΛΓΑ. Επίσης εξήγησε πως η πληρωμή θα γίνει ανάλογα και με τα πορίσματα που έχει στα χέρια του ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες του μέτρου 22 (ενίσχυση ζωοτροφών), ο υπουργός σημείωσε πως τις επόμενες, λίγες όπως χαρακτηριστικά είπε, ημέρες, θα γίνει μια συμπληρωματική πληρωμή, η οποία θα περιλαμβάνει όσους παραγωγούς είχαν πρόβλημα λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης, αλλά και τους νεοεισερχόμενους.

Για τον μελισσοκομικό κλάδο επιβεβαίωσε πως είναι υπό επεξεργασία τα δεδομένα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα σύντομα, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης.

Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν ως εξής: 

πηγή: agronews.gr

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/category/dimosdelta/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *