Ανακοινώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Νέα δεντροφύτευση στη Νέα Παραλία – Έρχονται ακόμη δύο πάρκα τσέπης (φωτο+vid)

Στη φύτευση επιπλέον 500 δέντρων προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία.

Το πρωί της Πέμπτης, παρουσία του δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη, οι ιθύνοντες του κεντρικού δήμου ξεκίνησαν να φυτεύουν τα δέντρα δίπλα από το Βασιλικό Θέατρο. Έτσι, η νέα διοίκηση φτάνει στις 2.500 φυτεύσεις δέντρων σε άδειες δενδροδόχους, στις πρώτες 90 ημέρες που βρίσκεται στο τιμόνι του κεντρικού δήμου. Τα δέντρα τα οποία ξεκίνησαν να φυτεύονται σήμερα, χορήγησε στον κεντρικό δήμο η εταιρία ανακύκλωση χάρτου και παραγωγής χαρτονιού MEL.

Στη Νέα Παραλία θα φυτευτούν 10-12 είδη δέντρων, μεταξύ των οποίων καλλωπιστικές δαμασκηνιές, ακακίες, ψευδοπλάτανοι και καλλωπιστικες κερασιές, ύψους 2-4 μέτρων, με σκοπό -όπως επισημάνθηκε-, την πολυχρωμία στο σημείο.

Πρόσφατα, φυτεύτηκαν 700 δέντρα στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου. Επόμενος στόχος είναι οι συνολικά 5.000 δεντροφυτεύσεις σε περιοχές ευθύνης του κεντρικού δήμου έως το τέλος του 2024.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του δήμου Θεσσαλονίκης γνωστοποίησαν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθούν στους κατοίκους δύο νέα πάρκα τσέπης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε ότι «η ιστορία της πράσινης και βιώσιμης Θεσσαλονίκης θα είναι άμεση προτεραιότητά μας μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας».

Ο κ. Αγγελούδης επεσήμανε ακόμη ότι τα δέντρα τα οποία φυτεύονται από σήμερα θα αλλάξουν το τοπίο της Νέας Παραλίας και θα αποτελέσουν «πνεύμονα οξυγόνου και έναν ωραίο πίνακα ζωγραφικής για τους συμπολίτες μας».

Χαρακτήρισε επιπλέον τη σημερινή δράση «ένα μικρό βήμα, για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πιο όμορφη, πιο ζωτική και πιο βιώσιμη».

Στις δικές του δηλώσεις, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης, είπε πως όταν ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας είχε πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση στο σημείο.

«Δεν είχαν ευδοκιμήσει (σ. σ. τα δέντρα), γιατί δεν υπήρχε η αναγκαία φροντίδα», είπε σχετικά ο κ. Νικηφορίδης που συμπλήρωσε πως στόχο της διοίκησης αποτελεί η φύτευση συνολικά 100.000 δέντρων μέχρι το τέλος της θητείας της νυν διοίκησης, με τη συμμετοχή πολιτών οι οποίοι δωρίζουν δέντρα προς φύτευση στον κεντρικό δήμο.  

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

«Ήρθαμε σήμερα εδώ και λάβαμε ήδη δύο χορηγίες. Το λέω για να καταλάβετε το κλίμα που επικρατεί», τόνισε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Βασίλης Διαμαντάκης.

«Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε 10.000 δέντρα στη διάθεσή μας. Το στοίχημα είναι, πόσα θα μπορούμε να φυτεύσουμε», συμπλήρωσε ακόμη, ενώ είπε πως «φέτος θα ξεπεράσουμε τις φυτεύσεις 5.000 δέντρων που είναι ο στόχος».

Ο κ. Διαμαντάκης τόνισε ακόμη πως στις αρχές του Απριλίου θα παραδοθεί ένα νέο πάρκο τσέπης στην οδό Αμφιπόλεως στην περιοχή της Τούμπας, το πρώτο που δημιουργεί η νέα διοίκηση, ενώ λίγο αργότερα θα παραδοθεί στους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης ένα ακόμη πάρκο τσέπης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το νέο πάρκο το οποίο δεν είναι μόνο ένα δώρο της εταιρείας στους κατοίκους, αλλά είναι και μία παρακαταθήκη στα παιδιά και στα εγγόνια μας», δήλωσε ο CEO της εταιρίας ανακύκλωσης χάρτου και παραγωγής χαρτονιού MEL, Δημήτρης Θεοχάρης.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης: “Ο Αθλητισμός Ενώνει”: Εκδήλωση Για Τον Αυτισμό Από Τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη Και Το Οικοτροφείο Αριάδνη ΙΙ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *