Αστυνομικά Θεσσαλονίκη Καιρός Νομός Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση της Δ. Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία

Αλλάζει απότομα από σήμερα το σκηνικό του καιρού, αφού τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια διαδέχονται καταιγίδες, χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις μετεωρολόγων, από σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της πόλης!

Με αφορμή τα έντονα καιρικά που αναμένονται στον νομό Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της πως από σήμερα στις 2 το μεσημέρι όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες. Παράλληλα, από τις 2 το μεσημέρι θα απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών και λεωφορείων από την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι, ενόψει επικείμενης εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

  •    Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς, της εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας, από ώρα 14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.

Το εν λόγω μέτρο ισχύει από ώρα 14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) και αφορά σε όλα τα οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *