Θεσσαλονίκη Πολιτικά

Θ. Καράογλου: Πρόταση να στηριχθεί και να αναζωογονηθεί η Ελληνική Περιφέρεια μέσω του προγράμματος “ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ”

Πρόταση στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ώστε, μέσα από τις ευνοϊκές προβλέψεις του για νέους συμπολίτες μας που θέλουν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία, να στηριχθεί και να αναζωογονηθεί η ελληνική περιφέρεια, κατέθεσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Σε αυτήν, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι το φιλόδοξο σχέδιο που υλοποιεί η Κυβέρνηση μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να λειτουργήσει ως «οξυγόνο» για τις περιοχές που βρίσκονται πλησίον μεγάλων πόλεων, βοηθώντας τις να αποκτήσουν και πάλι ζωή. Για το λόγο αυτό προτείνει στην κυρία Σοφία Ζαχαράκη τα νέα ζευγάρια να πριμοδοτηθούν με επιπλέον κίνητρα προκειμένου να αποκτήσουν σπίτι μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Όπως εξηγεί σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση της ερώτησης: «Οι βελτιώσεις και οι προσθήκες νέων παραμέτρων στο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, αφενός θα ενισχύουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του, αφετέρου μπορούν να λειτουργήσουν ως απάντηση στο εθνικό πρόγραμμα του δημογραφικού». Και αυτό, συμπληρώνει, «γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός ότι σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους, με έμφαση στους νέους και τα νέα ζευγάρια, μπορεί να αναβαθμιστεί σε σημαντικό εργαλείο ανάσχεσης του φαινομένου ερημοποίησης της ελληνικής περιφέρειας, λειτουργώντας ως αντίδοτο στη μείζονα πρόκληση της γήρανσης του πληθυσμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Οι καλές και έξυπνες πολιτικές αποφάσεις μπορούν να γίνουν καλύτερες εφόσον σκεφτόμαστε με ανοιχτούς ορίζοντες» τονίζει σχετικά ο κ. Καράογλου.

Διαβάστε επίσης: Διαβατά: Επετειακή Συναυλία “Εμείς…50 Χρόνια Τραγουδάμε Για Να Σμίξουμε Τον Κόσμο”

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *