Ειδήσεις Ελλάδα

Τειρεσίας: Μάθετε εάν και τι χρωστάτε με ένα «κλικ» – Η διαδικασία

Τειρεσίας: Ηλεκτρονικά η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τα δεδομένα που τηρεί

Η Τειρεσίας ΑΕ ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του υφιστάμενου οικονομικού περιβάλλοντος και των τεχνολογικών αλλαγών, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται εφεξής η δυνατότητα σε Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα να λαμβάνουν απάντηση από την Τειρεσίας σε αιτήματα άσκησης δικαιώματος πρόσβασης, δηλαδή να ενημερωθούν για τα δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία της Τειρεσίας και τους αφορούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι, για κατάθεση αιτήματος μέσω ταχυδρομείου ή με επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας το αίτημα και η απάντηση παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για παροχή δεδομένων μπορούν να υποβληθούν είτε στο tiresias@tiresias.gr – με διαβίβαση της υπεύθυνης δήλωσης που θα συντάσσεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή «e-dilosi» – είτε εναλλακτικά με παρουσία του ενδιαφερόμενου στα Γραφεία της Τειρεσίας ΑΕ. Στη συνέχεια, η απάντηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά, εφόσον το ζητήσει ο αιτών.

Στην περίπτωση αυτή, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας της αίτησης αποστέλλεται email στον αιτούντα, με επισυναπτόμενο το κρυπτογραφημένο pdf αρχείο, καθώς και μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο με το αντίστοιχο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η γρηγορότερη ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τειρεσίας ΑΕ.

πηγή:newsbomb.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Instagram, στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *