Ανακοινώσεις Δήμου Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδά

Σύσκεψη για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Λαγκαδά

Σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τη συνεχή αύξηση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στο Δημαρχείο του Λαγκαδά.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιώργο Ξενιτίδη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Τζανής, Οικονομικών Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, Καθαριότητας Πέτρος Δοϊρανλής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας για την Προστασία των Ζώων Θεσσαλονίκης και ο κτηνίατρος του Δήμου Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα με τη συγκέντρωση αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά βαίνει συνεχώς αυξανόμενο και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Λαγκαδά Μιχάλης Τζανής, μίλησε για αύξηση του αριθμού των αδέσποτων με γεωμετρική πρόοδο στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, που σε συνδυασμό με την μεγάλη έκταση του Δήμου και τα λίγα μέσα αντιμετώπισης που υπάρχουν, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της διοίκησης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών πρότειναν να υπάρχει αυξημένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε τα ζητήματα με αδέσποτα ζώα που προκύπτουν να αντιμετωπίζονται άμεσα, ενώ συμφωνήθηκε να ενισχυθεί και το αίσθημα ατομικής ευθύνης στους πολίτες ώστε να μην βλέπουν την περιοχή του Δήμου Λαγκαδά ως εναπόθεσης ανεπιθύμητων ζώων συντροφιάς. «Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λαγκαδά είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, πράγμα που σημαίνει ότι και με βάση τα χαρακτηριστικά του θα συγκεντρώνει τα περισσότερα αδέσποτα ζώα. Τα μέσα που έχουν οι Δήμοι για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα είναι πενιχρά, οπότε μπορούμε να το αμβλύνουμε μέσα από ορθή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αλλά και ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης στην τοπική κοινωνία, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι τα ζώα συντροφιάς είναι ψυχές και όχι παιχνίδια που θα μπορούν να τα εγκαταλείψουν εάν τα βαρεθούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: «Μαφιόζικες» Επιθέσεις Σε Βάρος Αστυνομικών

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *