Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός στη Ρόδο: Καταγγελίες ότι κροκόδειλος “έκοβε” βόλτες σε ποτάμι

Συναγερμός σήμανε στη Ρόδο, μετά από καταγγελίες για μεγάλο ερπετό, που κάνει βόλτες, στον ποταμό της Κρεμαστής.

Το ζώο με ουρά, που μοιάζει με κροκόδειλο κρύβεται σε καλαμιές του ποταμού, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ.  Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι 

Ο υπεύθυνος της Ελληνικής εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη, μιλώντας στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου σημείωσε ότι «Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor. Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν. Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα, κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Από την άλλη βέβαια οι αναφορές που έχουν γίνει για επιθέσεις είναι πάντα βραδυνές ώρες. Το lizard monitor είναι ζώο το οποίο εμφανίζετε την ημέρα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά ακόμα. Προφανώς, το ζώο είναι σε σύγχυση και προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει παράνομα από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; του έφυγε; κανείς δεν μπορεί να ξέρει». 

Είναι δύο τα ερπετά; 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων, Χρήστος Ευστρατίου, επιβεβαίωσε στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου ότι η Περιφέρεια έχει δεχθεί καταγγελίες και αποκάλυψε ότι ίσως πρόκεται για δύο ζώα.

«Έχω δεχτεί καταγγελίες για την εμφάνιση ενός ζώου γύρω στο ένα – ενάμιση μέτρο. Μου λένε για ένα ζώο με περίεργη ουρά. Από την περιγραφή κατάλαβα ότι επρόκειτο πιθανόν για κροκόδειλο. Επειδή υπάρχουν και αυτοί που μπορεί να φιλοξενούσαν ζώα όπως ένας κροκόδειλος και να το πέταξαν στην περιοχή, έδωσα εντολή η περιοχή να ελεγχθεί διεξοδικά σε όλο το μήκος του ποταμού προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάτι εκεί. Μπορεί να μην υπάρχει και τίποτα απολύτως . Η έρευνα θα δείξει. Αν διαπιστωθούν ευρήματα θα καλεστούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και με σεβασμό σε ότι αυτό είναι θα απομακρυνθεί.

Μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη του συνιστώ στους πάντες να προσέχουν. Στην σημερινή πρωινή έρευνα δεν βρέθηκε κάτι. Σύμφωνα πάντα με δικές μας πληροφορίες τα ζώα πιθανότατα να είναι δύο. Το ένα βρίσκετε στον βιολογικό της Κρεμαστής στην Περιοχή Λειβάδα όπου εντοπίστηκε από το συνεργείο που εργαζότανε εκεί ( ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΡΟΔΟ) και λίγο παραπάνω στην ανηφόρα πρέπει να βρίσκεται το δεύτερο. Η Δασονομία Ρόδου δεν διαθέτει όπως μας ενημέρωσαν ειδικό ερπετολόγο».

ΠΗΓΗ: www.thestival.gr

Διαβάστε επίσης: Εξερράγη Εκρηκτικός Μηχανισμός Στην Αθήνα-Στο Σημείο Πυροτεχνουργοί(Video)

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *