Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Δέλτα: Στάσεις εργασίας για τα ΜΑΠ και τα γάλατα

Συντριπτική ηταν η συμμετοχή των συναδέλφων από την αποκομιδή, τη σάρωση, τις τεχνικές υπηρεσίες στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν Πέμπτη 2 και Παρασκευή σήμερα 3 Φεβρουαρίου..

Ενάντια στις απειλές και εκφοβισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για περικοπές μισθών, πειθαρχικές διαδικασίες οι συνάδελφοι τόλμησαν και σήκωσαν το ανάστημά τους διεκδικώντας τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και γαλατα σε είδος και χρήμα..διεκδικώντας στην ουσία την ασφάλειά τους στις ώρες εργασίας τους….

Δύο είναι τα θετικά αποτελέσματα αυτών των πρώτων κινητοποιήσεων ..

1ον: Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών ενημέρωσε την Πρόεδρο του συλλόγου ότι δόθηκε εντολή στη νομικη σύμβουλο του δήμου από το Δήμαρχο να στείλει εισήγηση για μη άσκηση ένδικων μέσων κατά της δικαστικής απόφασης 189 υπαλλήλων για καταβολή σε χρημα των ΜΑΠ και γάλα που δεν τους χορηγήθηκαν τα έτη 2018 & 2019. Την ερχόμενη Τρίτη θα ληφθεί σχετική απόφαση από την οικονομική Επιτροπή. Θα καταβληθούν δηλαδή τα αντίστοιχα ποσά στους δικαιούχους..

2ον: Σχετικά με την απόφαση 101/2022 του δημοτικού συμβουλίου για την καταβολή σε χρημα των ΜΑΠ και Γάλα 2021 και την αιφνιδιαστικη νέα εισήγηση της Διεύθυνσης Διοικητικων υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία προτεινονταν εκ νέου και τεράστια μείωση των ποσων που ψήφισε το Δημοτικο Συμβούλιο, η εισήγηση ως προς τα ποσά απεσύρθη με νέο έγγραφο της Διεύθυνσης στις 2.2.2023 ενώ εμμένει στη μη καταβολή γάλακτος σε χρημα και στην καταβολή των μειωμένων ποσών που θέτει ο Ταμίας.

Κερδήθηκαν δυο μάχες…όχι όμως ο πόλεμος …

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οι συνάδελφοι θα είναι στις θέσεις τους, στο καθήκον τους, στη μάχη της καθαριότητας για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των γειτόνων τους, των φίλων τους, των συνδημοτών τους χωρίς όμως τα μέσα ατομικής προστασίας για τη διαφύλαξη της δικής τους υγείας και ασφάλειας…

Θα περιμένουν την άμεση σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για εξεύρεση λύσης στα δίκαια αιτήματα τους…

Δε θα περιμένουν όμως για πολύ …

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση της διοίκησης θα προβούν σε νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις …

Δε θα επιτρέψουμε να είναι τα επόμενα θύματα στο μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων της χώρας στην καθαριότητα …

διαβάστε επίσης:https://syndimotis.com/category/dimosdelta/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *