Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα

Στα «ραντάρ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ΚΠΟΔΔ

Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδίκησε και πέτυχε ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα – ΚΠΟΔΔ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα του ΚΠΟΔΔ για χρηματοδότηση 145.000€ ώστε να διοργανώσει και να υλοποιήσει σε πέντε ευρωπαϊκούς δήμους (μεταξύ αυτών ο Δήμος Δέλτα) πρόγραμμα που αφορά τα Δικαιώματα, την Ισότητα και τις Αξίες των πολιτών με τον τίτλο «Χτίζοντας κοινωνίες χωρίς ρατσισμό».

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν ετοιμάστηκε και υποβλήθηκε το σχέδιο προγράμματος, με στόχο εκτός των άλλων να «ταξιδέψει» το όνομα του ΚΠΟΔΔ σε 15 ευρωπαϊκές χώρες– όσες ακριβώς συμμετέχουν – με 60 αντιπροσώπους συνολικά σε κάθε συνάντηση εργασίας και όχι μόνο αφού η διάχυση του προγράμματος φτάνει ακόμη πιο μακριά.

Στην αρχή αυτής της διαδρομής στην Μάλτα συζητήθηκε η καταπολέμηση της αστυνομικής βίας και του ρατσιστικού περιεχομένου που εμπεριέχει.

Η σχετική διημερίδα-συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΚΠΟΔΔ κ Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου, του δημάρχου δήμου Siggieori της Μάλτας κ. Dominic Grech, του δημαρχου δήμου Gallodoro της Ιταλίας κ. Filippo Gurrenti αλλά και του δημάρχου του δήμου Freguesia Baguim do Monte της Πορτογαλίας κ. Francisco Laranjeira.

Για την δεύτερη συνδιάσκεψη που θα λάβει χώρα στον Δήμο Δέλτα κατά τις 29/06 με 02/07 έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες ώστε να επεξεργαστούμε το πλαίσιο ανάπτυξης και εφαρμογής ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ξενοφοβίας που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη αντιδημοκρατικών και ρατσιστικών τάσεων με σεβασμό στην διαφορετικότητα και την άμβλυνση των φυλετικών διακρίσεων μέσα από την προσαρμογή των υφιστάμενων πολιτικών.

Διαβάστε επίσης: Εκδρομή Κυπρίων Μαθητών Στη Θεσσαλονίκη Σε…Τρώγλη

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *