Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος

Στ. Αναγνωστόπουλος: “Αλλάζουμε την εικόνα της ΔΕΥΑΧ”- Υπερψηφίστηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής επιχείρησης

Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος η νέα τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκηδόνος, όπως αυτή ψηφίσθηκε με την απόφαση 134/2021 του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ.  (βλέπε παρακάτω πίνακα)

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που παραδόθηκε η επιχείρηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “παραλάβαμε μια ΔΕΥΑΧ με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, παλιά αυτοκίνητα, μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και αντλιοστάσια σε πλήρη αποσύνθεση και συνεχή προβλήματα υδροδότησης οικισμών”.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε επίσης το σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η επιχείρηση με την έλλειψη προσωπικού. “Τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν καμία προσπάθεια για την ενίσχυση της ΔΕΥΑΧ, κυρίως με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ άφησαν πολλές σοβαρές νομικές εκκρεμότητες”, είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, “γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης και για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων. “Ενισχύουμε τις διαδικασίες υλοποίησης έργων σε εξέλιξη και καταθέτουμε νέες προτάσεις έργων εξοικονόμησης ενέργειας και κατaσκευής νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης”, είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Ευστράτιος Πιτίκης τόνισε ότι “προσπαθούμε, παράλληλα με την εκτέλεση νέων έργων, την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των βλαβών που εμφανίζονται”.  Σύμφωνα με τον κ. Πιτίκη η ΔΕΥΑΧ θα προχωρήσει επίσης σε διαδικασίες ελέγχων υδατοκλοπής και είσπραξης ανεξόφλητων οφειλών, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Όπως είπε ο κ. Πιτίκης στόχος μας είναι η εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας νερού με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος για τον πολίτη.

Τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί το έτος 2022

  1. Το πάγιο τέλος ύδρευσης-αποχέτευσης, αναπροσαρμόζεται  στα 12,00 €/τετράμηνο για τους οικιακούς χρήστες, τις αγροικίες, τα μετόχια και τους κτηνοτρόφους – πτηνοτρόφους,
  1. Το πάγιο τέλος ύδρευσης-αποχέτευσης για τους Επαγγελματίες αναπροσαρμόζεται σε 14,00 €/ τετράμηνο,
  1. Το πάγιο τέλος ύδρευσης-αποχέτευσης για το Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ αναπροσαρμόζεται στα 20,00 €/ τετράμηνο,
  1. Την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% και την ενσωμάτωσή του στην τιμή του νερού,
  1. Το τέλος αποχέτευσης αναπροσαρμόζεται στο 55% επί της αξίας νερού όπου διατίθεται δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων,
  1. Την επιβολή τέλους αντικατάστασης υδρομέτρων στο ύψος των 2,00 €/έκδοση λογαριασμού με κατάργηση του υφιστάμενου  τέλους/αντικατάστασης υδρομέτρου
  1. Την τροποποίηση των κλιμάκων τιμολόγησης,
  1. Τη συνέχιση έκδοσης λογαριασμών ανά 4μηνο για το σύνολο των χρηστών

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *