Αστυνομικά Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης

Σε κοντέινερ με μπανάνες τα 160 κιλά κοκαΐνης (video-φωτο)

Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη σε ειδικές κρύπτες κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες. Έφτασαν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική μέσω πλοίων.

Η υπόθεση συνδέεται με την προηγούμενη κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα για διακίνηση ποσότητας άνω των 104 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/Β’ Χρήστο Δημητρακόπουλο, τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της κ. Ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ περίπου.

δείτε επίσης: Φαραωνικό Φωτοβολταικο Πάρκο ΞΗΡΟΧΩΡΙ ΜΠΑΛΑΪΙΚΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *