Δήμος Θεσσαλονίκης Πολιτικά

Σ. Τζακόπουλος: Ο δήμαρχος παράβλεψε τον οικονομικό σχεδιασμό για το 2023

«Ξέχασε τον οικονομικό προϋπολογισμό για το νέο έτος» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Χωρίς πρόταση προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά πορεύεται ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος και σύσσωμη η ομάδα του, παράβλεψαν την αναγκαιότητα κατάρτισης οικονομικού σχεδιασμού για το 2023 που έφθασε, καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος.

Ο Ετήσιος Προϋπολογισμός είναι η κορυφαία δράση κάθε διοίκησης Δήμου. Αυτό όμως δε συμβαίνει   στην διοίκηση Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ξαφνικά, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα  ανακάλυψε ότι πρέπει να φτιάξει έναν Προϋπολογισμό για το 2023.

Μόλις χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, τον απέστειλε στην Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία και να εγκριθεί έως τις 31-12-2022.

Το μείζον ερώτημα όμως είναι τι θα περιλαμβάνει αυτός ο Προϋπολογισμός. Το πιθανότερο είναι να χρειάζονται αλλαγές, να κατατεθούν προτάσεις αν και εφόσον προλαβαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.  Η τακτική της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης όμως είναι «εμείς αποφασίζουμε αδιαφορώντας για τις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες». 

Ως αποτέλεσμα αυτού το κορυφαίο θέμα για τον δήμο έρχεται προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να φθάσει  απευθείας ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτεί και πάλι την μία και μοναδική ψήφο ένα «ΝΑΙ» για να υπερψηφιστεί. Αυτή είναι η  θλιβερότητα της αντιδημοκρατικής ρύθμισης των τελευταίων ετών η οποία και επιτρέπει τη σύνθεση της διοίκησης των δημοτικών οργανισμών χωρίς κανένα κανόνα.

«Τουλάχιστον όμως έτσι θα είχε αποκαταστήσει η διοίκηση τη συνταγματική τάξη και τη νομιμότητα σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την συγκρότηση και τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και θα είχε προστατέψει ο κ. Ζέρβας, τον δήμο από μελλοντικές περιπέτειες με την ακύρωση των παράνομων και μονομερών αποφάσεων που θα ληφθούν και στο μέλλον».

Σε κανονικές καταστάσεις θα έπρεπε να επέμβει ήδη ο εισαγγελέας ή όποια άλλη ελεγκτική αρχή για να προστατέψουν το δημόσιο χρήμα, που δεν είναι της διοίκησης Ζέρβα αλλά των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

«Ευτυχώς που αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός για την παρούσα διοίκηση Ζέρβα», κατέληξε ο κ. Τζακόπουλος.

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/famellos-sokratis-eyches-gia-ta-kala-chr/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *