Πολιτικά

Σ. Χαλιαμπάλιας: Θεσσαλονίκη, βρόμικη πόλη χωρίς ανακύκλωση

Την αναποτελεσματικότητα του δήμου Θεσσαλονίκης στα ζητήματα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης  ανέδειξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σάββας Χαλιαμπάλιας κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Ιακώβου, στην Βεργίνα TV.

Η σχετική συζήτηση αναπτύχθηκε στην εκπομπή «Τα Λέμε» της δημοσιογράφου Χριστίνας Τσόρμπα όπου οι δύο προσκεκλημένοι  κατέθεσαν τις απόψεις τους ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού.   Τις εικόνες με τους  ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους, η διοίκηση του δήμου, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου,  τις απέδωσε στις άδειες των εργαζομένων στον τομέα του καθαριότητας, τις ημέρες του Πάσχα.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκης είναι το μέλλον», του Γιώργου Ορφανού, ρώτησε για το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, με το άδειασμα υπογείων κάδων με ανακυκλώσιμα υλικά σε  απορριμματοφόρο με κοινά σκουπίδια. Η απάντηση ήταν ότι  προηγήθηκε υπηρεσιακός έλεγχος κι ότι επρόκειτο για «βρόμικη ανακύκλωση».  

«Η  Θεσσαλονίκη παράγει 300 τόνους απορριμμάτων που μπορούν να ανακυκλωθούν αλλά  μόνο  60 τόνοι οδηγούνται  στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).  Το 24% πηγαίνει για ανακύκλωση ενώ τα υπόλοιπα εξαφανίζονται . Από ανακυκλώσιμα γίνονται σκουπίδια» ανέφερε  ο κ. Χαλιαμπάλιας ενώ επισήμανε την  κακή διαχείριση, από την δημοτική διοίκηση, στο θέμα των  ογκωδών απορριμμάτων και την ανυπαρξία «πράσινων σημείων» για την εναπόθεση τους. 

Ακόμη τέθηκε το θέμα  συντήρησης των οχημάτων και η μη αξιοποίηση ενός άριστου μηχανουργείου του δήμου Θεσσαλονίκης, με μηχανήματα και  προσωπικό.  Η  πρακτική  της διοίκησης είναι  να αναθέτει τις δουλειές σε εξωτερικούς συνεργάτες, με αποτέλεσμα να γίνονται άσκοπές δαπάνες.

Στο πλαίσιο του διαλόγου, ο αντιδήμαρχος υπέβαλε ερώτημα περί ιδιωτικοποίησης και ο Σάββας Χαλιαμπάλιας απάντησε ως εξής:

«Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει την καθαριότητα που της αρμόζει. Καθόμαστε τόσα χρόνια και ανεχόμαστε αυτή  τη βρομιά. Αν η παράταξη του Γιώργου Ορφανού αναλάβει τη διοίκηση, θα μεταχειριστούμε τα πάντα για να φτάσουμε στον αντικειμενικό σκοπό που είναι η καθαριότητα της πόλης. Η ιδιωτικοποίηση είναι το τελευταίο όπλο. Πιστεύω ότι  σήμερα δεν υπάρχει σωστή οργάνωση. Με την εμπειρία που έχω ως επιχειρηματίας γνωρίζω ότι η ηγεσία θα πρέπει να εμπνέει τους εργαζόμενους  Αν σε βλέπουν ότι δεν ενδιαφέρεσαι και δεν κάνεις τίποτα θα τους έχεις  απέναντί σου». 

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/s-chaliampalias-me-symmachies-i-allagi/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *