Δήμος Θεσσαλονίκης

Σ. Χαλιαμπάλιας: Απαραίτητα τα κέντρα νεότητας και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός για τους νέους

Τη δημιουργία κατάλληλων δομών για την εκτόνωση και την κοινωνικοποίηση των νέων που θα τους κρατήσουν  μακριά από  παραβατικές συμπεριφορές, προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι για τη δημιουργική απασχόληση των  παιδιών και των εφήβων οι δήμοι πρέπει να δημιουργήσουν Κέντρα Νεότητας ενώ παράλληλα η πολιτεία πρέπει να συνδράμει την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Με δηλώσεις του,  στον ραδιοφωνικό σταθμό status fm και στην εκπομπή των Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινίας Δημαρέση, ο κ. Χαλιαμπάλιας δεσμεύτηκε πως θα εργαστεί εντατικά  προς αυτήν την κατεύθυνση αν οι Θεσσαλονικείς τον τιμήσουν με τη ψήφο τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

«Τα παιδιά πρέπει να κοινωνικοποιούνται σε κατάλληλους χώρους και  εκτός των σχολείων. Πέρα από τα κέντρα νεότητας, που μπορούν να δημιουργηθούν με πρωτοβουλία των δήμων, να μην ξεχνάμε και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που εδώ και πολλές δεκαετίες προσέλκυε πολλές χιλιάδες παιδιά και εφήβους προσφέροντας μια εναλλακτική ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο τους. Όταν, λόγω κρίσης,  σταμάτησαν οι επιχορηγήσεις της πολιτείας προς τα μικρά σωματεία και τους αθλητικούς συλλόγους που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, τα παιδιά μη έχοντας άλλες επιλογές  οδηγήθηκαν αναγκαστικά στα παγκάκια, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στους οπαδικούς συνδέσμους» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η εγκληματικότητα των ανηλίκων μας έχει συνταράξει. Βλέπουμε πλέον ότι οι ανήλικοι είναι ανεξέλεγκτοι, ίσως γιατί πολλές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απασχολήσουν τα παιδιά τους είτε στον αθλητισμό είτε σε άλλες δραστηριότητες (ζωγραφική, μουσική κ.α.). Για όλα αυτά σίγουρα απαιτούνται χρήματα. Τα παιδιά πέρα από τις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος χρειάζονται κάποιες διεξόδους, χρειάζονται παιχνίδι. Οι έφηβοι πρέπει να εκτονώνουν την ενέργεια τους. Σε περίπτωση που με τιμήσουν οι Θεσσαλονικείς με τη ψήφο τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα υλοποιήσω όσα αναφέρω  στο πρόγραμμα μου για τη δημιουργία κέντρων νεότητας. Αλλά και η πολιτεία, από τη μεριά της, θα πρέπει να κοιτάξει πολύ σοβαρά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την επαναλειτουργία των μικρών σωματείων. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς και αυτούς πρέπει να τους αξιοποιήσουμε για το καλό των νέων» επισήμανε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

https://syndimotis.com/?s=%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *