Διεθνείς Ειδήσεις

Ρώσος στρατιώτης παρέδωσε τανκ στους Ουκρανούς για 9.000€

Εκτός από το οικονομικό αντάλλαγμα ο Ρώσος στρατιώτης απέκτησε και το δικαίωμα για αίτηση υπηκοότητας.

Το φως της δημοσιότητας βγαίνουν διαρκώς ιστορίες του πολέμου της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ένας Ρώσος στρατιώτης με το όνομα Misha παρέδωσε ένα επιχειρησιακό άρμα μάχης με αντάλλαγμα 9.000 ευρώ.

Ο Viktor Andrusiv, μέλος των ουκρανικών δυνάμεων, είπε ότι η προσφορά του Ρώσου στρατιώτη διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Άμυνας, με αποτέλεσμα να οριστεί ένα κοινό σημείο συνάντησης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τη «Daily Sabah», η συνάντηση έγινε και ο Misha έλαβε το ποσό των 9.000 ευρώ για το τανκ.

«Μας εξομολογήθηκε ότι έμεινε μόνος με το τανκ καθώς το υπόλοιπο πλήρωμα εγκατέλειψε. Μας είπε πως δεν έβλεπε κάποιο λόγο για να πολεμήσει. Δεν μπορούσε να επιστρέψει σπίτι του γιατί θα τον σκότωναν αν λιποτακτούσε. Ο Misha έλαβε 9.000 ευρώ και το δικαίωμα να κάνει αίτηση για υπηκοότητα. Είναι κρατούμενος με ευνοϊκές συνθήκες», ανέφερε στο Facebook ο Andrusiv.

Μάλιστα, από πλευράς Ουκρανίας έγινε γνωστό ότι θα δοθούν 900.000 ευρώ για όποιον Ρώσο προσφέρει μαχητικό αεροσκάφος του στρατού της χώρας του και 450.000 ευρώ για ελικόπτερο.

πηγή:gazzetta.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο twitter, στο pinterest και στο youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *