Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2023

Σχολεία: Η ημερομηνία των εκλογών αλλάζει ξανά το πλάνο για το πότε θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα. Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Τα σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά φέτος, τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς ανάλογα με την ημερομηνία των εκλογών. Έπειτα όμως από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες, το τοπίο ξεκαθάρισε.

Η αρχική αμφιβολία ήταν γιατί οι εκλογές, πριν την τραγωδία στα Τέμπη, αναμένονταν να γίνουν στις 9 Απριλίου. Εάν αυτό το σενάριο επιβεβαιωνόταν, τα σχολεία θα έκλειναν από την Πέμπτη 6 Απριλίου και όχι την Παρασκευή 7 Απριλίου, ούτως ώστε να στηθούν τα προεκλογικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη έδωσε και επίσημα το τέλος Μαΐου για την ημερομηνία των εκλογών, δηλαδή θα γίνουν είτε στις 21 Μαΐου είτε στις 28 Μαΐου, και οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν -σε κάθε περίπτωση- στις 2 Ιουλίου.

Έτσι, τελικά, τα σχολεία θα κλείσουν κανονικά στις 7 Απριλίου και θα ξανανοίξουν δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι το 2023

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία και θα αρχίσουν οι εξετάσεις είναι οι εξής:

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023

Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.

Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

πηγή: xristika.gr

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/evdomada-pliromon-gia-syntaxeis-dypa/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ: ✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm ✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *