Δήμος Λαγκαδά Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η ανάδειξη του πανέμορφου Φαραγγιού της Σκάλας

Να γίνει πράξη το όραμα της ανάδειξης μιας περιοχής με μοναδικό φυσικό κάλλος στη Δημοτική Ενότητα Καλινδοίων του Δήμου Λαγκαδά το περίφημο Φαράγγι της Σκάλας, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης της εκδήλωσης «Ανιχνεύοντας τον τόπο μας – Από το Φαράγγι της Σκάλας στον γεώτοπο της Μυγδονίας», που πραγματοποιήθηθκε στο Ζαγκλιβέρι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ακυλίνεια 2022», από την Κίνηση Πολιτών Δ.Ε. Καλινδοίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγκλιβερίου.

Η έγκριση της μελέτης ύψους 25.000 ευρώ του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης Χαλκιδικής, ήταν ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα ώστε να μπει στις ράγες το σχέδιο ανάδειξης της περιοχής το Φαραγγιού, που σε συνδυασμό με τα μουσεία που βρίσκονται στα Καλίνδοια να προσφέρουν ένα πλήρες πρόγραμμα εκδρομής αναφορικά με τον περιπατητικό και ορειβατικό τουρισμό, ενισχύοντας την περαιτέρω ανάπτυξη.

Τα δεδομένα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από τον ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρο Παυλίδη και τον γεωλόγο και εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Βίκτωρα Καμιάτσο.

Μάλιστα γνωστοποιήθηκε ότι τους επόμενους μήνες πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από την πραγματοποίηση της μελέτης και θα γίνουν περισσότερα γνωστά σχετικά με τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή.

«Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον που οι τοπικές κοινωνίες μέσα από κινήσεις πολιτών ή συλλόγους αναδεικνύουν πράγματα που εμπεριέχονται στον τόπο μας, όπως ο φυσικός πλούτος που παρουσιάζει το φαράγγι της Σκάλας στη Δημοτική Ενότητα Καλινδοίων.

Μέσα από την ενημέρωση της Κίνησης Πολιτών Καλινδοίων μάθαμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις κρυφές ομορφιές του τόπου μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιες προσπάθειες ανάδειξης του φυσικού πλούτου στην περιοχή του Καλινδοίων, που είναι υψηλού φυσικού κάλλους,.

Δεσμεύομαι όταν ολοκληρωθεί η μελέτη να την εντάξουμε σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε από τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη, αναδεικνύοντας το φυσικό τοπίο», ανέφερε στη σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *