Ειδήσεις Ελλάδα Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πολιτικά

Ποιο είναι το κόμμα ΚΟΤΕΣ που κατεβαίνει στις εκλογές

Το κόμμα ΚΟΤΕΣ σημαίνει Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση

Κατέθεσε τα χαρτιά του και πλέον διεκδικεί την ψήφο σας/μας. Το κόμμα ΚΟΤΕΣ, δηλαδή οι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, είναι ο σχηματισμός που έχει πάρει ήδη μέρος στις εκλογές του 2009.

Πρεδρός του είναι ο Νίκος Λούβρος και βασική θέση του σχήματος είναι τα δικαιώματα των καπνιστών.

Το κόμμα το 2009 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Νόμου Αβραμόπουλου περί απαγόρευσης του καπνίσματος, μια πράξη που του έδωσε σημαντική δημοσιότητα.

Το κόμμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2009 κατεβάζοντας συνδυασμό μόνο στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, υπήρξαν άρθρα για το κόμμα και στον επαρχιακό τύπο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Σημαντική εντύπωση έκανε στον ελληνικό τύπο και η προβολή του κόμματος από εκπομπή του BBC στην οποία έγινε ειδική αναφορά/αφιέρωμα στο κόμμα αυτό, ως το πρώτο κόμμα διεθνώς που υποστηρίζει τα δικαιώματα των καπνιστών.]

Στις εκλογές έλαβε 1.353 ψήφους, ενώ το 2019 ο Νίκος Λούβρος κατέβηκε υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Οι αφίσες και τα εμβλήματα του κόμματος έκαναν ευρεία χρήση του ακρωνύμιου του κόμματος (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.). Το έμβλημα του κόμματος ήταν εικόνα με τρεις κότες και στην προβολή του χρησιμοποιήθηκε λογοπαίγνιο σχετικό με κότες (“και στις βουλευτικές εκλογές ΚΟΤΕΣ τσιμπητό”).

Το έμβλημα του κόμματος με τις κότες χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σε άρθρα που αφορούσαν είτε αποκλειστικά το κόμμα αυτό, είτε σε άρθρα που αφορούσαν και άλλα μικρότερα κόμματα, ακόμη και μετά τις εκλογές. Το λογοπαίγιο (“…τσιμπητό”), έτυχε επίσης σημαντικής προβολής.

Σημασία δόθηκε επίσης από τον τύπο στο ότι το όνομα, αλλά και οι σκοποί του κόμματος εκφράζουν πρωτοτυπία, χιούμορ, πλούσια φαντασία, αλλά και ότι έδωσαν (μαζί με άλλα κόμματα με ονόματα “μεταξύ σοβαρού και αστείου”), “μια διαφορετική πινελιά στη σοβαροφάνεια του πολιτικού μας συστήματος.

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/simera-xekinoyn-oi-aitiseis-anakykl/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *