Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πολιτικά

Παναγιώτης Θεοδώρου: “Η μετάβαση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι απόλυτη ανάγκη”

Ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ Παναγιώτης Θεοδώρου αναλύει τις θέσεις του όσον αφορά την Ενέργεια στην χώρα μας.

“Η μετάβαση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι απόλυτη ανάγκη, προκειμένου να παραμείνει η Γη βιώσιμη.

Η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων του θερμοκηπίου και οι υποδομές κατά της κλιματικής κρίσης και υπέρ της ενεργειακής αυτονομίας είναι αδήριτη ανάγκη, σήμερα.

Την τετραετία 2019-2023, η Ελλάδα επένδυσε συστηματικά και συνεχίζει να επενδύει στην αντικατάσταση των ρυπογόνων πηγών ενέργειας με καθαρές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια σοβαρού και σταθερού πολιτικού έργου, είμαστε η 8η χώρα στον κόσμο σε συμμετοχή ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή με μερίδιο 48-50%. Με τις νέες συνδέσεις εξοικονομούμε από εισαγωγές φυσικού αερίου 13,5 τεραβατώρες (TWh), δηλαδή με σημερινές τιμές κοντά στα 1,5 – 2 δισ. ευρώ. Η επιτυχία αυτή μπορεί να ενισχυθεί ακόμα, περισσότερο ως εξής:

  • Οι ενεργειακές κοινότητες και η συμμετοχή του ίδιου του πολίτη με το δικό του μέρισμα σε αυτές, είναι ένας από τους πιο δίκαιους τρόπους, για να προχωρήσουμε στην ενεργειακή μετάβαση. Η ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία δίνει αυτή την επιλογή και μία νέα ισχυρή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το υφιστάμενο δίκτυο.
  • Χρειάζεται επέκταση του δικτύου ΑΠΕ σε κάθε περιφέρεια της χώρας, γιατί θα μειώσει τα κόστη λειτουργίας και θα αυξήσει την ενεργειακή αυτονομία.
  • Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει το πράσινο φως, προκειμένου να λειτουργεί τις υποδομές της, αποκλειστικά, με καθαρές πηγές ενέργειας, να παράγει δηλαδή ό,τι καταναλώνει, να αξιοποιεί το ενεργειακό της πλεόνασμα και να λύνει βεβαίως, τα σχετικά ζητήματα τοπικά.
  • Είναι σημαντικό επίσης, στο ενεργειακό μείγμα της χώρας να συμπεριλάβουμε νέες υποδομές, αξιοποιώντας τη θάλασσα, που μας δίνει τη δυνατότητα να παράξουμε ενέργεια από τα κύματα, ενέργεια από το υδρογόνο, ενέργεια από αιολικές πλατφόρμες.”

Λίγα λόγια για τον υποψήφιο βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ Παναγιώτη Θεοδώρου:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984, μεγάλωσε και συνεχίζει να μένει στο Χωριό Γέφυρα του Νυν δήμου Χαλκηδόνος. Το 2018 παντρεύτηκε την Γεωργιάδου Γλυκερία η οποία είναι Στρατιωτικός Γιατρός Ειδικευόμενη στην Γαστρεντερολογία και μαζί αποκτήσανε ένα παιδί (αγοράκι) 

Ελεύθερος επαγγελματίας με εφαρμογή των ειδικοτήτων του Πολιτικού Μηχανικού και Μηχανολόγου Μηχανικού.

  • Ιδρυτικό μέλος ενεργειακών κοινοτήτων Α.Π.Ε. στην περιοχή του χωριού Γέφυρας – Θεσσαλονίκης  
  • Περιστασιακά: o Επίβλεψη Η/Μ έργων.
  • Ανακαινίσεις κατοικιών.
  • Μελέτες φυσικού αερίου.

διαβάστε επίσης; http://Ποια ΑΦΜ Μπορούν Να Κάνουν Αίτηση Για Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *