Ανακοινώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου

Π. Τσακίρης: Εξασφαλίσαμε πάνω από 300.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση και ανάδειξη των παλαιών κοινοτήτων Λητής και Ν. Φιλαδέλφειας

Δύο έργα που θα αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κτίρια των παλαιών κοινοτικών καταστημάτων της Λητής και της Νέας Φιλαδέλφειας και θα τα αναδείξουν σε κέντρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων πρόκειται να υλοποιήσει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 300.000 ευρώ για την υλοποίησή τους.

Ειδικότερα, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση του Κοινοτικού Καταστήματος Λητής του Δήμου Ωραιοκάστρου» προϋπολογισμού 210.000 ευρώ και της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός κοινοτικού καταστήματος Νέας Φιλαδέλφειας – Λαογραφική Έκθεση» προϋπολογισμού 95.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πότων (ΤΣ). Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής.

«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση πάνω από 300.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανάδειξη των παλαιών κοινοτικών κτιρίων στη Λητή και στη Νέα Φιλαδέλφεια σε χώρους πολιτισμού. Αναδεικνύουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτισμάτων και τα μετατρέπουμε σε χώρους όπου θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και λαογραφικές δράσεις, διατηρούμε, διαφυλάσσουμε και αναδεικνύουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το έργο στη Ν. Φιλαδέλφεια

Το έργο στην Κοινότητα της Νέας Φιλαδέλφειας αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού κοινοτικού καταστήματος με σκοπό την ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του κτίσματος και τη χρήση του ως λαογραφική έκθεση-λαογραφικό εργαστήριο. Το κτίριο θα αποτελεί σημείο αναφοράς της πλούσιας πολιτιστικής-λαογραφικής κληρονομιάς της περιοχής και κέντρο δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων της Ν. Φιλαδέλφειας.

Το έργο στη Λητή

Το έργο στην Κοινότητα Λητής αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού κοινοτικού καταστήματος της Λητής. Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναδειχθεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτίσματος, θα δημιουργηθεί λαογραφική έκθεση-λαογραφικό εργαστήριο και το αναβαθμισμένο κτίριο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λητής, καθώς επίσης και κέντρο, όπου οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα αναπτύσσουν τις δράσεις τους.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Instagram, στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *