Αγροτικά Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πολιτικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανήλθε το site του, γνωρίζουν όλοι τις καθυστερήσεις πληρωμών

Τελικά επανήλθε μετά από ώρες το site του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πριν λίγες μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι αποκτά ένα κανάλι στο YouTube, για να παρουσιάσει την εφαρμογή Agrisnap-GR στους αγρότες. Χθες Πέμπτη (7/3) είδαμε για αρκετές ώρες το site του να έχει «πέσει» και μαζί όλες οι εφαρμογές που συνδέονται με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες δεν μπορούσαν να διαβάσουν τις ανακοινώσεις του Οργανισμού, να μπουν στην κάρτα αγρότη, να κατεβάσουν τα ποσά που έχουν εισπράξει από τον Οργανισμό.

Καλό θα είναι να επαναλάβει τους ελέγχους στις πλατφόρμες του για αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, όπως έκαναν παλαιότερες διοικήσεις του Οργανισμού.

Πάντως έχει γίνει πια «θεσμός» τα τελευταία χρόνια οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ως τα τέλη Μαρτίου 2024 θα πληρωθεί η ειδική ενίσχυση βάμβακος ύψους 183 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, από το βήμα του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βάμβακος, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά μια μόλις ημέρα πάει για μετά ένα μήνα η πληρωμή.

Ακόμη έχουμε δέσμευση ότι η πληρωμή των Οικολογικά Προγράμματα (Eco Schemes) θα γίνει μέχρι το Πάσχα. Στην συνέχεια ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει στους δικαιούχους παραγωγούς και στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ότι το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραμείνει ανοικτό για την υποβολή τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των αιτήσεων ΕΑΕ 2023, μέχρι την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι θα πάνε αργότερα οι πληρωμές.

Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αναμένεται να καταβληθούν εντός Απριλίου και θα είναι ύψους 245 εκατ. ευρώ. Το ακριβές ύψος της ενίσχυσης για κάθε έτος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, μετά τον καθορισμό των τελικών επιλέξιμων εκταρίων. Περιμένουμε να δούμε πότε θα υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις για να γίνουν οι πληρωμές.

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε επίσης: Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΤΟ… ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΔΡΑΚΟ»

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *