Ειδήσεις Ελλάδα

Οικογένεια στον Βόλο έμεινε στον δρόμο – Θα μείνουν στο αυτοκίνητο δυο παιδιά

Με την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ένα ζευγάρι από τον Βόλο με δύο κορίτσια, ηλικίας 14 και 18 ετών, έμεινε στον δρόμο ύστερα από έξωση. Η οικονομική κρίση εξαθλίωσε την οικογένεια, η οποία βιώνει δύσκολες στιγμές μην έχοντας τη δυνατότητα για τα απολύτως απαραίτητα.

Τα χρωστούμενα ενοίκια ύψους 1750 ευρώ έγιναν «θηλιά» που τους έπνιξε και ήδη από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τους έδιωξε. Η 14χρονη θα πρέπει να πάει την Δευτέρα σχολείο, με τα ρούχα και τα πράγματά της να είναι στοιβαγμένα σε μια αποθήκη ενός ακατοίκητου, ρημαγμένου σπιτιού και η 18χρονη αναζητά εργασία. Η μητέρα δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού και ο πατέρας είναι άνεργος.

Ο άνθρωπος αυτός και η οικογένειά του είχαν για χρόνια μια συνηθισμένη ζωή ώσπου τους χτύπησαν οι οικονομικές δυσκολίες και δεν σήκωσαν ξανά «κεφάλι» .

Το τελευταίο 24ωρο φιλοξενούνται οικογενειακώς σε ένα φιλικό σπίτι , αλλά από αύριο η επιλογή του αυτοκινήτου θα είναι η μοναδική λύση. Απευθύνθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου, αλλά σύμφωνα με την μητέρα που μίλησε στην ιστοσελίδα gegonota.news, οι συνθήκες στον ξενώνα αστέγων είναι εντελώς ακατάλληλες για την ασφάλεια δυο παιδιών στην εφηβεία.

«Η λύση στον ξενώνα είναι για δύο μήνες , αλλά δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο για τα δύο παιδιά μου που βρίσκονται σε τόσο κρίσιμη ηλικία. Η απόγνωση μας έχει κυριεύσει . Πως θα πάει το παιδί σχολείο, θα διαβάζει και θα ζει στο αυτοκίνητο, τι θα της πω… κάνε γραφείο το ταμπλό του αυτοκινήτου», αναρωτήθηκε με λυγμούς η μητέρα και συνέχισε: «Αντοχές δεν υπάρχουν και ο χειμώνας, είναι μπροστά. Χωρίς εργασία ποιος μπορεί να είναι συνεπής στα χρέη του. Ποιος το περίμενε πως θα μείνουμε άστεγοι και τα παιδιά βιώνουν με οργή και απελπισία ότι μας συμβαίνει. Δεν είχαμε ποτέ πολυτέλειες αλλά ζούσαμε σαν άνθρωποι .

Δεν φανταζόμασταν πως θα ερχόταν μια ημέρα που δεν θα ζούσαμε καν σαν άνθρωποι, χωρίς να περνάει από το χέρι μας να το αποτρέψουμε. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τον σύζυγό μου στα εργοστάσια είναι πολλές και πιστεύω πως κάτι θα γίνει , αλλά μέχρι τότε, μέχρι να μαζέψουμε τα χρήματα για δυο ενοίκια που πρέπει να δοθούν προκαταβολή, πρέπει κάπου να στεγάσουμε τα παιδιά», είπε στα gegonota η 41χρονη.

πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *