Δήμος Ωραιοκάστρου Τοπικά νέα Δήμου Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ».

Η συμμετοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου γίνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή, με σκοπό να αναδειχθούν τα οχυρά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που εντοπίζονται σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κατέθεσε στεφάνι στο Ελληνικό Μνημείο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, αποτίνοντας φόρο τιμή στους Έλληνες πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

zeitenlik oraiokastro stefani katathesi 1

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ), προκειμένου να συντηρηθούν και να αναδειχθούν τα οχυρά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου.

zeitenlik oraiokastro stefani katathesi 2

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

✅ στο Instagram ➡ https://bit.ly/3GP7zSu

✅ στο twitter ➡ https://bit.ly/3BhnM1K

✅ στο pinterest ➡ https://bit.ly/3rKEq6T

✅ στο Youtube ➡ https://bit.ly/3HMnJh1

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *