Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με μία επιμνημόσυνη δέηση η οποία τελέσθηκε στο Ηρώο της πλατείας Ευόσμου και με δύο καταθέσεις στεφάνων του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού, στις Κοινότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού αντίστοιχα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τις λιτές- λόγω της εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας- αλλά ουσιαστικές και γεμάτες μηνύματα επετειακές τελετές, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ρούμελης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αμανατιάδης, κ.Δεμερτζής, κ. Νικολαίδης, κ. Σωτηράκης.

Στο μήνυμα του για την ημέρα, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός τόνισε «Η 17η Νοέμβρη, 48 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, μας θυμίζει ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη, επανακτήθηκαν με το ξεκίνημα της πάλης και τους νέους αγώνες , στους οποίους οδηγοί της ελπίδας έγιναν οι πρώτοι νεκροί, εκείνες τις ημέρες, όπως ποιητικά κατέγραψε και στο ομώνυμο τραγούδι, ο εμβληματικός και αθάνατος Μίκης Θεοδωράκης, τον οποίο αποχαιρετήσαμε φέτος από τη ζωή.

Το διαχρονικό μήνυμα του ξεσηκωμού των φοιτητών αποτελεί έμπνευση για τους καταπιεσμένους και ταυτοχρόνως υπενθύμιση προς τους καταπιεστές. Η βία και ο αυταρχισμός δεν διασφαλίζουν ες αεί την εξουσία!

Η επαναστατημένη νεολαία αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δικτατορίας και σηματοδότησε το πέρασμα στη δημοκρατική Πολιτεία του σήμερα.

Χρέος μας είναι να μην ξεχάσουμε το σύνθημα που ένωσε τον λαό: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και να τιμήσουμε τη γενιά των εξεγερμένων υπερασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς, διεκδικώντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *