Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

O Δήμος Δέλτα ζητά 77 καθαρίστριες για τα σχολεία

Την απασχόληση 77 σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023 – 2024 στο δήμο Δέλτα ζητά ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου και ήδη έχει λάβει σχετική προφορική διαβεβαίωση.

Τον περασμένο μήνα με ΚΥΑ του ΥΠΕΣ και του ΥΠΟΙΚ έγινε γνωστό ότι ο αριθμός καθαριστριών που θα προσληφθούν στο Δήμο Δέλτα είναι μόλις 33 γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Δέλτα που επέμεινε στην πρόσληψη 77 υπαλλήλων καθαριότητας για τα σχολεία.  

Ο κ. Ιωαννίδης επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του ΥΠΕΣ και εξήγησε ότι ο αριθμός είναι δεν γίνεται αποδεκτός μια και δεν μπορεί να καλύψει ούτε το 1/3 των αναγκών καθαρισμού των σχολίων. Επιπλέον με έγγραφο που έστειλε στις 24/7 παραθέτει  όλες τις ανάγκες λειτουργίας των 60 σχολικών μονάδων και ζητά την πρόσληψη τουλάχιστον 77 καθαριστριών. Η απόφαση αυτή κρίθηκε ως λανθασμένη που λήφθηκε εκ παραδρομής μιας και πέρυσι ο αριθμός των καθαριστριών που προσελήφθησαν ήταν 72.

Από την διοίκηση του Δήμου και μετά από αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου κρίθηκε ότι για φέτος κρίθηκε απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολικά κτίρια.

«Ζητήσαμε την αύξηση του αριθμού καθαριστριών στο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για να καλυφτούν οι ανάγκες στα σχολεία. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα οριστικοποιηθεί με έγγραφη διαβεβαίωση και διόρθωση της ΚΥΑ» ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και αναφέρει ότι το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε σε λάθος εκτίμηση. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο κ Ιωαννίδης, στις 24 Ιουλίου εστάλη έγγραφο στο ΥΠΕΣ για να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Χαλκηδόνος: Ανακοίνωση Για Την Πρόσληψη Προσωπικού

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡https://bit.ly/3Jrx5P

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *