Δήμος Χαλκηδόνος Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Χαλκηδόνος τίμησε με κάθε επισημότητα τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα

Με εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκηδόνος τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με κάθε επισημότητα η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Σε όλες τις κοινότητες πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και δοξολογία στους Ιερούς Ναούς καθώς και εκφώνηση πανηγυρικών λόγων. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε ηρώα από εκπροσώπους πολιτικών φορέων και τοπικών αρχών.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στο Μικρό Μοναστήρι τονίζοντας ότι «ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό πατριώτη και ταυτόχρονα μία ευκαιρία να διατρανώσουμε ότι κρατήσαμε και θα κρατάμε ψηλά τις αξίες που μας κληροδότησαν οι Μακεδονομάχοι μας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Χαλκηδόνος:

«Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου, ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904. Ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό πατριώτη και ταυτόχρονα μία ευκαιρία να διατρανώσουμε ότι κρατήσαμε και θα κρατάμε ψηλά τις αξίες που μας κληροδότησαν οι Μακεδονομάχοι μας. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική αλήθεια και να διαφυλάξουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη.

Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα! Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και πότισαν με το αίμα τους τα χώματά της!».

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *