Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πολιτικά

Νίκος Τζόλλας: Στόχος μου να μείνουν οι νέοι στην περιοχή μας με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας 

«Προσωπικός μου στόχος είναι να δημιουργηθούν ισχυρά μέτρα ανάσχεσης του brain drain .Να μείνουν οι νέες και οι νέοι στον τόπο τους, στην Περιφέρειά μας με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας . Αυτό διεκδικούμε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα: Την σύνδεση των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις και τη δημιουργία καλού εργασιακού περιβάλλοντος. Και οι προσπάθειες αυτές έχουν αποδώσει ήδη σημαντικούς καρπούς. Μετά το ταξίδι του Περιφερειάρχη στη Silicon Valley , μεγάλες ξένες εταιρείες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας», επισημαίνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Θεσσαλονίκης Νίκος Τζόλλας.  

Έχοντας μια σημαντική εμπειρία σε θέματα καινοτομίας , επιχειρηματικότητας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων  από την θέση του ως Εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα , ως Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού   Κεντρικής Μακεδονίας  και ως μέλος Επιτροπής για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ο Νίκος Τζόλλας ανέπτυξε πρωτοβουλίες και δράσεις . 

Ψηφιακός Γραμματισμός στην Τρίτη Ηλικία 

Η νέα ψηφιακή εποχή απαιτεί δεξιότητες από όλους και η ψηφιακή ένταξη και πρόσβαση των ηλικιωμένων στις νέες τεχνολογίες είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω.  Αυτό είναι το μήνυμα και ο στόχος μας εξηγεί ο κ. Τζόλλας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος «Ψηφιακός Γραμματισμός στην Τρίτη Ηλικία». Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ . Στόχος του διετούς προγράμματος ήταν η εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων για άτομα ηλικίας 65+ 

«Τα μαθήματα ψηφιακού γραμματισμού σκοπεύουμε να τα συνεχίσουμε σε συνεργασία με επαγγελματικούς κλάδους, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να αναπτύξουν  δεξιότητες που θα διευκολύνουν και θα αναβαθμίσουν την εργασία τους», τονίζει. 

Ανάπτυξη παραγωγής και αγορά εργασίας 

«Στο επόμενο διάστημα η ΠΚΜ θα διαχειριστεί 150 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δοθούν για την περεταίρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην περιοχή μας . Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις και ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Προσωπικός μου στόχος είναι η ανάσχεση του κύματος φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Ως άνθρωπος που έχει εργαστεί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ως επιστήμονας, αλλά και ως εκπαιδευτικός με χρόνια εμπειρία γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η σύνδεση των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας με την εκπαιδευτική ακαδημαϊκή κοινότητα.» 

«Αφουγκραζόμαστε την αγορά εργασίας, καταγράφουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και εκπαιδεύουμε σε νέες δεξιότητες που έχουμε ανάγκη.  Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων και να δημιουργήσουν δομές εκπαίδευσης σε νέες ειδικότητες επαγγελμάτων. Έχουμε τις «αντένες» μας στραμμένες, ώστε να αντιλαμβανόμαστε γρήγορα τις αλλαγές στην κοινωνία, τις ανάγκες, τις εξελίξεις. Νέες επαγγελματικές ειδικότητες, νέοι τομείς δραστηριοτήτων όπως για παράδειγμα της ανακύκλωσης μπάζων ή φωτοβολταϊκών panels δημιουργούν νέες προκλήσεις κι εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε, να τις εκμεταλλευτούμε», εξηγεί ο Νίκος Τζόλλας.       

Εθελοντισμός 

«Ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο και πρέπει να αναπτύξουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες. Ωστόσο δεν πρέπει να αμελούμε και τις κοινωνικές μας δεξιότητες. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που βελτιώνει τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και την κοινωνία γι’ αυτό και θα πρέπει οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο των σχολικών τους δραστηριοτήτων. Θα πρέπει να δίνονται κίνητρα για την ανάληψη εθελοντικών δράσεων και κυρίως στους νέους. Απαρχή ενός Κράτους Δικαίου και  οποιασδήποτε κοινωνικής ανάπτυξης είναι η εθελοντική προσφορά και η Αλληλεγγύη. Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές είδαμε τους εθελοντές στην πρώτη γραμμή της φωτιάς. Σε  κάθε χωριό βλέπουμε τους συλλόγους εθελοντών , τους πολιτιστικούς συλλόγους να οργανώνουν τις τοπικές γιορτές και να διατηρούν τις παραδόσεις. Η ΠΚΝ θα συνεχίσει να ενισχύει τις δράσεις αυτών των συλλόγων. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τον εθελοντισμό κάνοντας οικονομικά βιώσιμες τις εθελοντικές οργανώσεις. Υποστηρίζοντας τον εθελοντισμό υποστηρίζουμε την Αλληλεγγύη. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει και ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα για μια Περιφέρεια Σύγχρονη και Καινοτόμα που έχει επίκεντρο τον Άνθρωπο», τονίζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τζόλλας. 

Νίκος Τζόλλας: Σύντομο Βιογραφικό 

Ο Νίκος Τζόλλας είναι Χημικός (ΑΠΘ) με Master και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία, Master (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης &Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής  Ενηλίκων.  Διαθέτει 15ετή εργασιακή εμπειρία σε ερευνητικά έργα, βιομηχανίες και εργαστήρια τροφίμων. 

Είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος στον τομέα της Καινοτομίας στην ΠΚΜ, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε της ΠΜΚ, μέλος Διοικητικών Επιτροπών της Μητροπολιτικής και Οικονομικής στην ΠΚΜ, της Επιτροπής για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην ΠΚΜ , της Επιτροπής του Συμβουλίου Σύνδεσης με  την Παραγωγή και Εργασία της  ΠΚΜ και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης καθώς και πρώην μέλος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και Ανάπτυξης του Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ. 

Διαβάστε επίσης: Δημοτικές Και Περιφερειακές Εκλογές 2023: Πού Ψηφίζω Και Πόσους Σταυρούς Βάζω – Με Τι Ποσοστό Εκλέγονται Δήμαρχος Και Περιφερειάρχης

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *