Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους – Τι πρέπει να ξέρουν

Φορολογικά κίνητρα για να επιβραβευθούν οι συνεπείς φορολογούμενοι, που πληρώνουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις τους σκέφτεται το οικονομικό επιτελείο.

Μάλιστα, θεωρείται σίγουρη η απόφαση να αποδεσμευτούν σταδιακά οι κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους συνεπείς οφειλέτες από το φθινόπωρο. Ακόμη εξετάζεται να μειωθούν οι παρακρατήσεις για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και εισπράττουν χρήματα ή προχωρούν στην πώληση ακινήτων αλλά και οι μεγαλύτερες εκπτώσεις στον φόρο εισοδήματος όταν εξοφλείται εγκαίρως.

Συγκεκριμένα, οι οφειλέτες που είναι συνεπείς πρέπει να ξέρουν:

-Ο φορολογούμενος αφού υπαχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει δύο δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών του για να μπορεί τον τρίτο μήνα να ζητήσει αύξηση του ακατάσχετου ορίου στο τραπεζικό του λογαριασμό
-Ως βάση υπολογισμού για την αναπροσαρμογή του ορίου θα λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των δόσεων ρυθμίσεων του μήνα. Στο ποσό αυτό θα εφαρμόζεται ο πρώτος συντελεστής 3 ο οποίος δίνει το νέο ύψος του ακατάσχετου λογαριασμού. Για παράδειγμα εάν η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 500 ευρώ με την έναρξη της νέας διαδικασίας ο οφειλέτης θα κερδίζει ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ (500Χ3) από 1.250 ευρώ που ισχύει για όλους.
-Αν η δόση ή οι δόσεις στο βαθμό που εξυπηρετούνται παράλληλα με περισσότερες από μια ρυθμίσεις που μετρά ως βάση αναφοράς είναι για παράδειγμα 50 ευρώ, με την εφαρμογή συντελεστή 3, οδηγεί σε αποτέλεσμα 150 ευρώ. Επειδή το ποσό υπολείπεται των 1.250 ευρώ του ακατάσχετου, το όριο των 1.250 ευρώ παραμένει αμετάβλητο. Επισημαίνεται ότι για να αυξήσει κάποιος το όριο του ακατάσχετου θα πρέπει η μηνιαία δόση της ρύθμισης που εξυπηρετεί να είναι μεγαλύτερη των 400 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Θεσσαλονίκη: Με Προσωπικό Ασφαλείας Σήμερα Τα Δρομολόγια Του ΟΑΣΘ – Απεργούν Οι Εργαζόμενοι

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *