Αγροτικά Ειδήσεις Ελλάδα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με ορίζοντα το ΟΣΔΕ 2024 φτιάχνονται οι φάκελοι των Νέων Αγροτών

Με ορίζοντα το ΟΣΔΕ 2024 φτιάχνονται οι φάκελοι των Νέων Αγροτών ετοιμάζεται η λίστα μοριοδότησης.

Μπορεί η προκήρυξη των Νέων Αγροτών 2024 να είναι προγραµµατισµένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο, ωστόσο η προετοιμασία για τους φακέλους υποψηφιότητας ήδη έχει ξεκινήσει.

Αυτήν την περίοδο λοιπόν είναι το πιο κρίσιµο διάστηµα, ενόψει του ανοίγµατος των αιτήσεων ΟΣ∆Ε µέσα στο µήνα, αναφέρουν οι µελετητές, καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει:

  • Να κανονίσουν τις µεταβιβάσεις αγροτεµαχίων και ζώων ώστε να πιάσουν τις αρχικές Τυπικές Αποδόσεις ένταξης στο πρόγραµµα.
  • Να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων ως ως «επαγγελµατίας αγρότης νεοεισερχόµενος στον αγροτικό τοµέα».
  • Αν δεν έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις να κανονίσουν έγκαιρα, έτσι ώστε, έως το τέλος του 2025 να έχουν τελειώσει από το «φανταρικό» τους. 
  • Να βγάλουν δίπλωµα οδήγησης για τρακτέρ, κάτι που εξετάζεται να µετρά θετικά στην υποψηφιότητα µε κάποια επιπλέον µόρια.

Βασικό προαπαιτούµενο θα είναι κι η άδεια λειτουργίας όταν πρόκειται για κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις, η οποία αν και θα ζητηθεί στο τέλος είναι κρίσιµο να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ενδιαφερόµενοι τη διαδικασία για την εξασφάλισή της.

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης: Ανείπωτος Θρήνος Στην Πέλλα Για Τα Δύο Νεκρά Παλικάρια Σε Τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *